Program

À la MAO | MAO plays the Roots feat. Borbély Mihály

20:00
Opus Jazz Club
Featuring:
  • Mihály Borbély - fúvós hangszerek
  • Modern Art Orchestra
  • Artistic director: Kornél Fekete-Kovács

Akár a bop, akár a népzene, akár a blues a kiindulópontja a Modern Art Orchestra darabjainak, a végén mindig ugyanoda érkeznek: rá lehet ismerni a zenekar saját hangjára a különböző stílusokban. A MAO számára a műfaji nyitottság és a különleges hangszerösszeállítás olyan alap, ami már a névadással elkezdődött a 18 évvel ezelőtti indulás idején. Azóta kicsiszolták a csak rájuk jellemző nagyzenekari hangzást koncertek százain, lemezek tucatjain és rengeteg ősbemutatón. Ezek keresztmetszete szólal most meg a tavaszi bérlet koncertjein, amely nem egy-egy szerzőre koncentrál, hanem egy stílusideál, egy jazzhagyomány ihlető erejére. Ősbemutató is lesz a tavaszi sorozatban, a darabok nagy része viszont már elhangzott, de általában csak egyszer, viszont a mostani elrendezésben új asszociációkat, új összefüggéseket fognak tudni általuk megmutatni.

MAO plays the Roots feat. Borbély Mihály

Mondhatjuk, hogy a jazz eleve népzenei gyökerekből sarjadt ki, de mint nyitott zenei megközelítés, újra és újra táplálta erejét a népzenei anyag befogadásával. A MAO repertoárja többszörösen merített a Kárpát-medencei népek kulturális örökségéből. Közvetlenül éppen úgy, mint a magyar zeneszerzőóriások előtt tisztelgő műsoraiban, Bartók, Kodály, Ligeti és más szerzők népdalfeldolgozásain keresztül. A koncert kiemelt szólistája és ősbemutatójának zeneszerzője Borbély Mihály, a Kossuth-díjat a Vujicsics együttesben kiérdemelt muzsikus, a jazz fafúvósok tanára a Zeneakadémián, izgalmas etno-jazz zenekarok vezetője. Új darabja mellett a közönség keresztmetszetet kaphat a MAO óriási repertoárjának abból a széles sávjából, amelynek mélyén a népdal mint inspiráció rejlik, például Cseke Gábor zongorista és a zenekar állandó szerzőinek munkáiból.

Tickets are available for 3900 HUF on the spot, online at bmc.jegy.hu, and at InterTicket Jegypont partners across Hungary.

Season tickets are available for 9.900 HUF on the spot, online at bmc.jegy.hu, and at InterTicket Jegypont partners across Hungary.

Table reservations are automatically added during ticket purchase.
Please note that if you purchase an odd number of seats, you might have to share the table with others, especially if the concert is sold out.
For the best dining experience please arrive around 7pm.
We hold reservations until 8pm.

For more information, please call +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Image(s)
2024 April 24 Wednesday