Hírek

Hírek Melodrámák a BMC-ben: a Kamara-Kör minifesztiválja 3 színészre és 3 zongoristára

November 28-án három zenész és három színművész közreműködésével, három előadásban szólalnak meg Richard Strauss, Liszt Ferenc, valamint Grieg, Schumann és Arensky művei a BMC-ben megrendezett Melodrámák Minifesztiválon.

A melodráma ritkán hallható zenei műfaj: egy színész és jelen esetben egy zongorista együttműködéséből születik egy előadás. A zeneszerzők nem dalba vagy operába foglalták az őket megihlető irodalmi szövegeket, hanem kizárólag instrumentális kísérettel látták el azokat. Az egyébként tizenkét fiatal zenészből álló, Radnóti Róza zongoraművész által alapított kamaracsoport, a Kamara-Kör minifesztiválján a zeneirodalom legkiemelkedőbb melodrámáit fogja előadni három fiatal színművész, Dino Benjamin, Horváth Csenge és Wunderlich József, valamint három fiatal zongoraművész, Dani Imre, Radnóti Róza és Ránki Fülöp. E különleges esemény alkalmával – bizonyos esetekben kifejezetten erre az alkalomra készített magyar fordításban – többek között Lenau, Jókai, Tennyson, Turgenyev versei, balladái hangzanak el olyan komponisták zenei illusztrációival, mint Grieg, Schumann, Liszt vagy Richard Strauss.

Az első, 16 órától kezdődő koncerten a zongoraművész Radnóti Róza és a színész Wunderlich József adják elő Richard Strauss: Enoch Arden című melodrámáját.

A második, 18 órai előadáson Ránki Fülöp zongoraművész és Dino Benjamin színművész öt Liszt-melodrámából válogatnak.

A 20 órakor kezdődő zárókoncerten Dani Imre zongoraművész és Horváth Csenge színművész prezentálják Grieg, Schumann és Arensky melodrámáit.