Program

4. Hevhetia Fesztivál | Pavel J. Ryba & Petr Valášek (CZ)

4. Hevhetia Fesztivál
20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Pavel Jakub Ryba - basszusgitár
  • Petr Valášek - basszusklarinét

Az 1961-es születésű, energikus stílusáról ismert basszusgitáros és zeneszerző Pavel Jakub Ryba Csehország legnevesebb dzsesszzenészei közé tartozik. Széleskörű repertoárjában egyaránt helyet kap a jazz, a klasszikus zene, a pop vagy a rock. Több mint húsz éve tartó aktív pályafutása során mindvégig sikerült megőriznie saját zenei identitását; lemezeiről és koncertjeiről egyaránt elismerően számol be a jazz sajtó.

Ryba 1991-ben készítette el Mind The Step című első lemezét a prágai rádió big bandjének jeles zenészeivel. Később saját trióját is Mind the Step névre keresztelte, ebben Petr Albert Venkrbec szaxofonos és Jiří Kolman dobos voltak társai. A Mind The Step 2004-ben elkészítette a Morally Topless című lemezt, amelyen Mike Stern gitáros is közreműködött. A lemez anyagával az USA-ban, Franciaországban, Ausztriában, Hollandiában, Olaszországban, Angliában, Magyarországon, Lengyelországon és Oroszországban is turnéztak. Olyan helyszíneken játszottak, mint a New York-i Knitting Factory, a moszkvai Le Club vagy a Birmingham Symphony Hall. Ryba nemzetközi hírű zenészpartnerei között Mike Stern mellett többek között olyan nevekkel találkozhatunk, mint Josef Skrzek, Gary Lucas, vagy Jana Koubkova. Pavel J. Ryba saját projektjein kívül gyakori vendégszereplője neves művészek lemezfelvételeinek.

A kitűnő basszusgitáros nem ismeretlen az Opus nézői számára sem, hiszen három éve az első Hevhetia fesztiválon lépett fel Petr Valášek basszusklarinétossal és Tomáš Křemenák szaxofonos, harmonikással alkotott triójával. Ezúttal duóban érkezik az eredetileg klasszikus végzettségű Valášekkel, aki Rybához hasonlóan a blues, funk, mainstream és fúziós jazz világában érzi magát leginkább otthon. A rendkívül keresett klarinétos, aki Lisa Minelli, Dean Brown, Bobby McFerrin társaságában is színpadra lépett már, Clarinet Factory néven saját zenekart is vezet.

Jegyek 1500 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
4Kép
2018 szeptember 05 szerda