Program

A Szent Efrém Férfikar bemutatja: Prima Klasse Weimar 3.

19:30
Koncertterem
Közreműködik:
  • Szent Efrém Férfikar
  • Művészeti vezető: Bubnó Tamás

Az ifjú Werther szenvelgései – avagy lehet-e mollban szeretni?

Nehéz pontosan felmérni, hogy mit adott a világnak és az európai kultúrtörténetnek egy látszólag jelentéktelen türingiai kisváros: Weimar. Pedig Johann Wolfgang von Goethe választott otthona lett az európai klasszicizmus egyik legjelentősebb fellegvára: a költőóriáson kívül itt alkotott még Schiller, Herder, Liszt, Richard Strauss, itt mutatták be a Lohengrint, itt élt élete végén Friedrich Nietzsche, innen indult a Bauhaus mozgalom. Csaknem 10 évig itt komponálta remekműveit Johann Sebastian Bach és az ifjú Felix Mendelssohn is itt bontogatta szárnyait az idős Goethe mellett. Egy kevéssé hivalkodó, ám annál kiműveltebb ékkő Weimar városa, a klasszikus műveltség egyik zászlóvivője, ahová a Szent Efrém Férfikar három napra beköltözteti a Budapest Music Center közönségét – és ahol mindenki megtapasztalhatja Goethe mester lényegre törő bölcsességét: „A művészet a kimondhatatlan tolmácsa.”

Johann Wolfgang von Goethe “Az ifjú Werther szenvedéseivel” lett igazi “bestseller” író - bár idős korában legszívesebben letagadta volna ezt a fiatalkori zsengét. A Werther-szellemiséget idézi meg a sorozat harmadik koncertje: azt kutatjuk, hogyan lehet egyszerre nagyon szerelmesnek de mégis folyton szomorúnak lenni! Ezt az állapotot zeneileg híresen jó kedélyű, dúrban komponált szerelmes énekek mollosításával érjük el - a (melankolikus) szórakozás tehát garantált! Megszomorított reneszánsz madrigál, korunk legszerelmesebb slágereinek „megmollosított” verziói mellett tragikus esküvői bevonuló zene és a „Szomorúóda” is elhangzik a sorozat szilveszteri hangulatú zárókoncertjén.

FIGYELEM! A Szent Efrém Férfikar december 30-i műsora egy elő-szilveszteri program, ami nem az együttes szokásos repertoárját mutatja be. Kérjük, ha a műsor hallatán vacillálnak, hogy inkább nevessenek, vagy feháborodjanak, javasoljuk, hogy nevessenek!

Jegyek 2500 forintos áron kaphatók a helyszínen,
a jegy.hu oldalon,
valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Bérlet: 5500 Ft

℗ BMC

2019 december 30 hétfő