Program

ELMARAD | A Zeneakadémia Szaxofon- és Elektronikus zenei médiaművészet tanszakának közös hangversenye

19:30
Könyvtár
Műsor:

Zeneszerzők:
Gelléri András, Hrencsjár Alex, Janky Máté, Kádár Mihály, Kolosai Ferenc, Liszkai Zsanett, Lovász Ákos, Mályinkó Lóránt, Szabó Marcell, Várallyay Benedek

Közreműködik:
  • Bencze Máté, Daradics Flórián, Ferenczi Zsolt, Katona Szilárd,
  • Nagy Zsófia, Susovich Szilárd, Vincze Marcell - szaxofon

A régmúltban – legyen ez akár ötven, akár ötszáz éve – lejegyzett, kiadott művet megtanulni és előadni egy dolog, hiszen a legtöbb esetben van valamiféle előadói múltja, hagyománya, az utóbbi száz évben pedig hangfelvételek is segítik a mű megtanulását, formálását. Egy új darab megszületésében részt venni pedig egy egészen másfajta élmény.

A szaxofon és az elektronikus zeneszerzés tanszak 2019 szeptemberében kezdte meg a közös munkát, mely először ismerkedéssel, a zeneszerzők részéről a szaxofonosok képességeinek megismerésével, a szaxofonosok részéről pedig az elektronikus zeneszerzés széleskörű lehetőségeivel és munkamódszereinek megismerésével kezdődött, majd közös kísérletezéssel folytatódott. A műhelymunka eredményeképpen a zeneszerzők ötletei hol eredeti formájukban, hol pedig némi módosítással alakultak át valós zenei motívumokká. Ezen a hangversenyen pedig eme együttműködésből született műveket hallhatja majd a közönség.

Felkészítő tanárok: Szigetvári Andrea, Bolcsó Bálint és Seleljo Erzsébet

A belépés díjtalan, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik!

Galéria
2Kép
2020 április 24 péntek