Program

Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál 2018 | A Trio Catch koncertje

19:30
Koncertterem
Műsor:

Gérard Pesson: Catch Sonata
Mirela Ivicevic: ČAR
Martin Schüttler: low poly rose
****
Helmut Lachenmann: Allegro Sostenuto

Közreműködik:
  • Pecze Boglárka – klarinét
  • Eva Boesch – cselló
  • Sun-Young Nam – zongora

Pecze Boglárka (klarinét), Eva Boesch (cselló) és Sun-Young Nam (zongora) a frankfurti International Ensemble Modern Academy ösztöndíjasaiként találkoztak. Közösen alapították a Trio Catch nevű formációt, amely Thomas Adès Catch című darabjáról kapta a nevét. A klasszikus zenei előadások mellett a három fiatal művészből álló együttes egyik fő célja a kortárs zene interpretációja.

Hatéves fennállásuk alatt a hamburgi kötődésű trió számos zeneszerzővel működött együtt (Mark Andre, Georges Aperghis, Beat Furrer és Helmut Lachenmann), akikkel lemezeket és rádiófelvételeket is készítettek. 2014-ben adták ki első lemezüket In between címmel, majd a következő album 2016 márciusában, Sanh névvel jelent meg, amelyet a German Record Critics’ Award díjára jelöltek. A Trio Cath 2011-ben a Gotthard-Schierse Foundation koncertversenyét nyerte meg, majd egy évvel később elnyerte a Hermann and Milena Ebel díjat, 2014-ben pedig a Berenberg Kulturprise díját.

A Trio Catch számos helyen ad koncertet, például Németországban, Franciaországban, Angliában, Ausztriában, Spanyolországban, Portugáliában, a Benelux-államokban és Svájcban, valamint olyan fesztiválokon is részt vesz, mint az Ultraschall Berlin, az International Summer Course for New Music Darmstadt, a Tage für Neue Musik Zürich vagy a the Wittener Tage für neue Kammermusik. A European Concert Hall Organisation’s Rising Stars tagjaiként a 2015/2016-os szezonban Európa legnagyobb koncerttermeiben léptek fel. A trió az ausztriai Klangspuren Schwaz fesztivál keretében gyerekeknek tart workshopokat, és 2014 óta pedig tanítanak a hamburgi zenei főiskolán. 2016 márciusában kezdték el Ohrknacker nevű hamburgi workshop koncertsorozatukat, ahol olyan kortárs zenéket adnak elő, melyek kifejezetten együttesük számára íródtak.

Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Galéria
3Kép
2018 január 22 hétfő