Program

Bátori Éva és Selmeczi György koncertje

19:30
Koncertterem
Műsor:

Selmeczi György: Három dal népi szövegekre
Selmeczi György: Fehér László
Bartók Béla: Öt dal, op.15
Selmeczi György: Minutes volantes
Orbán György: Négy dal
                        Urbs Caelestis
                        A trecut iarna
                        Traum
                        Nemmih

Közreműködik:
  • Bátori Éva – ének
  • Selmeczi György – zeneszerző, zongora

„Minden életszakaszunknak más és más feladatköre van. A mostani felismerésében nagyban hozzásegített a pandémia időszaka, hiszen a »mi az igazi érték?« kérdést nap mint nap föltettük magunknak. A magyar kortárs dalirodalom megszólaltatása a legértékesebb feladatkör, amit ma kiszolgálhatok. Olyan kiváltságos helyzetben vagyok, hogy A Négyek (Csemiczky, Orbán, Selmeczi, Vajda), és mellettük más zeneszerzők is inspiratívnak találták hangszalagjaimat – Petrovics Emil például nekem írta utolsó darabját, egy dalciklust.

Egy előadóművész számára nincs annál felemelőbb érzés, mint amikor valaki zenét ír neki. Eljött az ideje, hogy a zeneszerzőknek visszaadjak valamit abból a mérhetetlen örömből, amelyet akkor érzek, amikor rám bízzák új műveiket.

Selmeczi Györgyhöz több évtizedes mély barátság fűz. Ő az én zenei "lelki társam". Ünnep, amikor együtt muzsikálhatunk. Összeállítottunk egy műsort, mely szépséges lenyomata a Bátori-Selmeczi dalesteknek. A középpontban természetesen Bartók áll. Előtte a Fehér László – a Három dal népi szövegekre bevezetővel, amiért érdemes énekesnek lenni, majd – a Bartók-dalok után –  a Minutes volantes, ami talán a legjobban köt Gyurihoz. Végül pedig négy dalt adunk elő Orbán Györgynek abból a ciklusából, amely új időszámítást hozott a kortárs dalirodalomhoz fűződő életemben.”

– Bátori Éva

Jegyek 1500 forintos áron kaphatók a helyszínen,
a bmc.jegy.hu oldalon,
valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az előadás csak védettségi igazolvánnyal látogatható.
A maszkviselés kötelező a BMC területén, az étel- és italfogyasztás idejét kivéve.

℗ BMC

Galéria
3Kép
2021 június 07 hétfő