Program

Budapesti moziestek | Bereményi kalapja

19:00
Könyvtár

"Moziest" sorozatunkban olyan, többnyire magyar filmeket vetítünk, amelyeknek zenéje és annak alkotója különösen kedves, fontos számunkra. Játék- és dokumentumfilmek egyaránt szerepelnek a kínálatban, a filmművészet hajnalának idejéből éppúgy, mint a közelmúltból. S hogy az élmény még teljesebb legyen, a kiválasztott filmek zeneszerzőjét (vagy azok közeli munkatársait, barátait) is meginvitáljuk majd egy beszélgetésre. Házigazdánk továbbra is Kolozsi László lesz, aki nemcsak film- és zenekritikus, de regény- és forgatókönyvíró is, ez utóbbit a MOMÉ-n is oktatja.

Sorozatunk februári állomásán a Bereményi kalapja című, 2022-ben bemutatott dokumentumfilmet vetítjük. Az esten a film rendezője, Papp Gábor Zsigmond lesz a vendégünk.

BEREMÉNYI KALAPJA
magyar dokumentumfilm, 2022, 82 perc
rendező: Papp Gábor Zsigmond
operatőr: Lovasi Zoltán
vágó: Bartos Bence
zene: Cseh Tamás, Darvas Ferenc, Járai Márk
producer: Herner Dániel
kreatív producer: Csejdy András


Szereplők:
Bereményi Géza, Járai Márk, Cserhalmi György, Gödrös Frigyes, Can Togay, Jánossy Lajos, Bagó Bertalan, Sőth Sándor, Cserna-Szabó András, Ónodi Eszter

Bereményi Géza egyedülálló, kultikus alakja a magyar kultúrának. Először Cseh Tamásnak írt dalszövegeivel lett országosan ismert, aztán novelláival, forgatókönyveivel, színdarabjaival, filmrendezéseivel, az utóbbi években pedig regényíróként is a legnagyobbak közé emelkedett. A Bereményi kalapja című portréfilmben Tóth Barnabás kíséri és kérdezi végig Bereményit az életén. Beszélgetőtársát Bereményi, mint fiatal rendező kollégát, és mint egykori gyerekszínészét - aki tíz évesen az Eldorádó c. filmjében épp a gyerek Gézát alakította - avatja be a titkaiba.

 
A vetítés előtti és utáni beszélgetést Kolozsi László film- és zenekritikus moderálja.

Vendég: Papp Gábor Zsigmond, rendező, forgatókönyvíró, producer

A regisztrációs lista betelt, további jelentkezéseket nem tudunk fogadni.

℗ BMC

Galéria
4Kép
2023 február 15 szerda