Program

TELT HÁZ - Budapesti moziestek | Valan - Az angyalok völgye

Vendég: Márkos Albert - zeneszerző, Bagota Béla - rendező
19:00
Könyvtár

"Moziest" sorozatunkban olyan, többnyire magyar filmeket vetítünk, amelyeknek zenéje és annak alkotója különösen kedves, fontos számunkra. Játék- és dokumentumfilmek egyaránt szerepelnek majd a kínálatban, a filmművészet hajnalának idejéből éppúgy, mint a közelmúltból. S hogy az élmény még teljesebb legyen, a kiválasztott filmek zeneszerzőjét (vagy azok közeli munkatársait, barátait) is meginvitáljuk majd egy beszélgetésre. Házigazdánk továbbra is Kolozsi László lesz, aki nemcsak film- és zenekritikus, de regény- és forgatókönyvíró is, ez utóbbit a MOMÉ-n is oktatja.

Sorozatunk februári állomásán Bagota Béla első nagyjátékfilmjét, a skandináv bűnügyi történetek nyomán haladó Valan - Az angyalok völgye című thrillert vetítjük. Vendégünk lesz a rendező, valamint Márkos Albert, a film zenéjének szerzője is.

VALAN - AZ ANGYALOK VÖLGYE
magyar krimi-dráma, 2019, 97 perc
írta és rendezte: Bagota Béla
operatőr: Garas Dániel
vágó: Szalai Károly
zene: Márkos Albert
producer: Kántor László

szereplők: Krisztik Csaba, Hatházi András, Mátray László, Nyakó Júlia, Pál Emőke, Tollas Gábor

Péter (Krisztik Csaba) nagyvárosi rendőrként emberkereskedők után nyomoz Brassóban. Az életét annak szenteli, hogy eltűnt lányokat találjon meg. Minden megmentett lányban valahol a saját húgát, Julit látja. Julinak huszonkét évvel ezelőtt nyoma veszett szülővárosukban, a romániai forradalom káoszában felbolydult Valanban.

Péter egy telefonhívás miatt kénytelen visszatérni az erdélyi bányavárosba, amikor felmerül a gyanúja, hogy testvére holtteste került elő a hófödte fenyvesek között. A múltba vezető nyomozás útvesztőjében a férfinek nemcsak a várost fojtogató bűnözéssel kell megküzdenie, hanem a saját démonjaival is...


A vetítés előtti és utáni beszélgetést Kolozsi László film- és zenekritikus moderálja.

Vendég: Bagota Béla - rendező, Márkos Albert - zeneszerző

A film megtekintését 16 éven aluliaknak nem ajánljuk!

A programra a belépés díjtalan, de a korlátozott befogadóképesség (100 fő) miatt regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a papp.krisztina@bmc.hu email címen, 2020. február 18-án 12 óráig lehet.

℗ BMC

Galéria
5Kép
2020 február 18 kedd