Program

Elmarad | ContempoReactions 2020 - Musiciens Libres

18:00
Könyvtár
Műsor:

Leo Brouwer: El Decameron Negro - II. La Fuite des Amants par la Vallée des Échos
Carlo Domeniconi: Koyunbaba suite – IV. Presto
Balogh Máté: TL(x)
J. S. Bach: Sonatina (BWV 106)
Balogh Máté: Tra – In memoriam ’Actus Tragicus’
Steve Reich: Nagoya guitars
Melis László: Az utolsó találkozás BWV 1030 - Hommage á Gyöngyössy Zoltán
Steve Reich: New York counterpoint
Solti Árpád: FriEnDzonED
Pregun Tamás: Flux á 3
Guillaume Connesson: Techno parade

Közreműködik:
  • Musiciens Libres:
  • Bán Máté - fuvola
  • Környei Miklós - gitár, művészeti vezető
  • Pregun Tamás - zongora
  • Szűcs Péter - klarinét

A Musiciens Libres a „KORok és TÁRSaink” című 2019-es koncertsorozatának folytatásaként ismét a magyar kortárs zene felé kívánja fordítani a közönség figyelmét. Ezúttal az európai és amerikai minimalista zenével állítják párhuzamba a magyar kortárs zenét. Egy másik célt is kitűzve, mely a Steve Reich és Philip Glass nevével fémjelzett repetitív zene kiváló tolmácsolójaként ismertté vált 180-as Csoport munkásságának ápolása, újjáélesztése, továbbvitele. A csoport repertoárján külföldi repetitív művek mellett magyar szerzők darabjai is szerepeltek, hazai komponistákat is alkotásra ihlettek.

A magyar zenei életbe új színt hozó Musiciens Libres kamaraformáció egyik legfontosabb célja szintén új művek inspirálása és bemutatása. A sorozat koncertjeinek keretében Solti Árpád, Pregun Tamás a kamaraegyüttesünknek dedikált művei mellett Balogh Máté és Melis László kompozíciói hangzanak el - tisztelegve Gyöngyössy Zoltán és Johann Sebastian Bach emléke előtt.

A fiatal zenészekből alakult Musiciens Libres első felvétele a Hungaroton gondozásában jelent meg 2019 tavaszán, a lemezen Karosi Bálint Hármasversenyét játsszák. 2020 nyarán rögzítették első önálló albumukat, melyen Bach, Kodály és Bartók művei hallhatók.

A belépés díjtalan, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik!

Galéria
3Kép
2020 december 04 péntek