Program

ELMARAD | Csalog Gábor Vasárnapok – Dialógusok (a) zenével III.

Új időpont: szeptember 27.
18:00
Koncertterem
Műsor:

Modeszt Muszorgszkij: Az első büntetés
Galina Usztvolszkaja: 5. szonáta
Pjotr Iljics Csajkovszkij: Évszakok – részletek
Dmitrij Sosztakovics: 2 preludium és fúga
Alekszandr Szkrjabin: 5 prelűd
Szergej Rahmanyinov:Études-Tableaux – részletek

Közreműködik:
  • Csalog Gábor – zongora
  • Fazekas Gergely – zenetörténész

Kedves Vendégeink!

Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy a Magyarországon 2020. március 11-én elrendelt veszélyhelyzet miatt Csalog Gábor 2020. március 29-i koncertje későbbi időpontban, 2020. szeptember 27-én 18 órától kerül megrendezésre.

A megváltott jegyek automatikusan érvényesek szeptember 27-re, vagy visszaválthatók. Online vásárolt jegyek esetében a visszaváltási igényt az info@bmc.hu címen jelezhetik, a személyesen megváltott belépők pedig a vásárlás helyén visszaválthatók. A regisztrált résztvevőket a szervezők emailben értesítik.

Megértésüket köszönjük!

Budapest Music Center

Bő száz év orosz zenéjéből válogat Csalog Gábor a sorozat utolsó estéjén. Az első művek még a cári korszakban születtek, az utolsó a Szovjetunió összeomlásának pillanatában. Hogy létezik-e valamiféle speciális jellegzetesség – sajátos „oroszság” –, amely Csajkovszkijtól Usztvolszkajáig összekapcsolja az orosz zeneszerzők műveit, az éppúgy kérdés, mint az, hogy a választott 115 év politikai körülményei milyen hatással voltak a zeneszerzők gondolkodására, s hogy egyáltalán mi jellemzi a különböző alkotók gondolkodását. Hiszen bizonyos szempontból Muszorgszkij az időbeli távolság ellenére közelebb áll Galina Usztvolszkajához, mint kortársához, Csajkovszkijhoz. Akárhogy is, ezek a kérdések biztosan fel fognak merülni az este folyamán, szavakkal a szünet előtt, szavak nélkül a szünet után.
(Fazekas Gergely)

Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen,
a jegy.hu oldalon,
valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

℗ BMC

Galéria
2Kép
2020 március 29 vasárnap