Program

Cseh Péter Quintet

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Cseh Péter - gitár
  • Farkas Zsolt - zongora
  • Mester Dániel - szaxofon
  • Gyányi Marcell - nagybőgő
  • Richter Ambrus - dob

A Cseh Péter Quintet 2019 novemberében alakult a hazai jazzélet öt aktív szereplőjével, akik már a zenekar létrejöttét megelőzően is sok közös szereplést tudhattak magukénak. A közös alkotásuk kiindulópontjai Péter kompozíciói. Ezek a dalok annak ellenére, hogy többnyire hagyományos formai megoldásokat és hangzásokat alkalmaznak, mégsem válnak kiszámíthatóvá vagy közhelyessé. Ehelyett különböző kontrasztáló hangulatokon – elmélyült és szárnyaló, gyermekded vagy éppen vadul karcoló – keresztül mutatják meg a modern mainstream jazz tengerének egy saját merítését.

A zenekari sound megformálásában minden tagnak elengedhetetlen szerepe van, remek egymásra érzéssel hangszíngazdag, érzékeny és dinamikus megszólalást képesek elérni. A nagy elődök közül ugyanúgy tetten érhető a ‘70-es és ‘80-as évek fordulóján berobbant nagy gitáros generáció (John Scofield, Pat Metheny, Bill Frisell), mint Herbie Hancock, Michael Brecker vagy Brian Blade zenéjének hatása.

Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2022 február 01 kedd