Program

ELMARAD | Drôles de Dames (FR)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Fabrice Martinez – trombita, szárnykürt
  • Laurent Bardainne – analóg szintetizátor, tenorszaxofon
  • Thomas de Pourquery – ének, altszaxofon

Kedves Vendégeink!

Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy a Drôles de Dames koncertje betegség miatt elmarad. Az online megvásárolt belépőjegyek árát az InterTicket Kft. automatikusan visszatéríti, a személyesen vásárolt jegyeket a BMC jegypénztárában válthatják vissza.

Ezen az estén, március 5-én 20 órától a Qiyan együttes lép fel az Opus Jazz Clubban. További információ és jegyvásárlás:
https://opusjazzclub.hu/koncertek/qiyan-2022-03-05-opus-jazz-club

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük:
Budapest Music Center


Miután a három nagyszerű francia zenész a Supersonic formációval már közbeutazta a Földet és a legnagyobb koncerttermekben és stadionokban lőtte ki a pszichedelikus rakétát, a BMC budapesti stúdiójában jöttek össze, hogy kozmikus utazásra induljanak. Ismeretlen célállomásra tartó útjuk során kioldottak minden biztonsági övet, így teljes mértékben saját ösztöneikre és tapasztalataikra hagyatkoztak a zenei irányvétel közben: tudós zenészek révén ebből egy rengeteg popkulturális és jazz-zenei utalást tartalmazó, a megkomponáltság érzetét sugalló, ugyanakkor teljes egészében rögtönzött zene született. A szabad improvizáció peremén lejtett űrtáncukhoz kortárs törekvések, ambient kísérletek, fényes szintipop és féktelen pszichedélia adják a lendületet. Ugyanakkor nem kevés tükröződik vissza olyan emblematikus albumokból, mint Miles Davis In a Silent Way, vagy Klaus Schulze Timewind című opusza, de talán az sem tévedés, ha John Carpenter filmzenéinek hatására, vagy Thomas személyes kedvencére, Sun Ra retrofuturizmusára bukkanunk az ihlető erők között. Mindez nem véletlen, ha figyelembe vesszük Thomas egykori kijelentését, miszerint „a zene az egyetlen ismert űrhajó, vagy mindenesetre az egyetlen időgép. Elképesztő. Létezik és itt van a szemünk előtt, hiszen a zene képes megrövidíteni az időt.”

A Drôles de Dames bemutatkozó albuma a BMC Recordsnál jelent meg 2021-ben. A kozmikus zeneturisták ezen az estén visszatérnek budapesti bázisukra, hogy a publikumot is magukkal rántsák ebbe a felemelő élménybe.

Galéria
2Kép
2022 március 05 szombat