Program

j(A)zz!│FAT – Fabulous Austrian Trio (A)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Alex Machacek - gitár
  • Raphael Preuschl - basszusgitár
  • Herbert Pirker - dob

„Alex Machacek zenéje ott kezdődik, ahol más zene befejeződik” John McLaughlin

A Kaliforniában élő osztrák gitáros, Alex Machacek 1999-es Featuring Ourselves című debütáló albumával robbant be a zenei életbe, melyet a BMP együttessel készített, hasonlóan kiemelkedő és sikeres Delete and Roll követett. Innovatív stílusát és azt a könnyedséget, ahogy képes legatóról staccatóra váltani, olyanok méltatták felső fokon, mint John McLaughlin, Allan Holdsworth vagy a néhai Shawn Lane. A gitáros – akinek zenészpartnerei között olyanokat találunk, mint Terry Bozzio, Virgil Donati, Marco Minnemann, Eddie Jobson, Gary Husband, Jimmy Johnson, Matt Garrison, Jeff Sipe, vagy Scott Kinsey – 2012-től vezet egy kitűnő triót honfitársaival, melyet nemes egszerűséggel FAT-ra keresztelt, s ez nem más, mint a Fabulous Austrian Trio (Mesés Osztrák Trió) rövidítése. A trió másik két „mesés” zenésze jól ismert az Opus Jazz Club látogatói számára. Herbert Pirker dobos utoljára januárban játszott itt Mario Rom Interzone zenekarával, míg a basszusgitáros Raphael Preuschl a közkedvelt David Helbock Trio állandó tagja, s emellett olyan osztrák jazz legendákkal dolgozott, mint Wolfgang Puschnig vagy a csodálatos néhai Andy Manndorff. Preuschl és Pirker kiemelkedő tehetsége komoly szerepet játszik a FAT sikerében, melyben a három zenész egymás közötti kölcsönhatásai révén Machacek játéka legjavát nyújta, ahogy erről bárki meggyőződhet – elég hozzá néhány percet hallgatni a trió zenéjéből.

Bármi legyen is az, ami Machacek zenéjét ösztönzi, játéka és hangzása az egyik leginkább felismerhető kortárs gitáros/zeneszerzővé avatja, és dallamos szólói a FAT-tel, mint mindig, kimondottan üdítőek. 

facebook.com/FabulousAustrianTrio 

Jegyek 1500 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2018 május 02 szerda