Program

FORMA és TARTALOM

19:00
Tetőterem
Közreműködik:
  • Bohoczki Sára – Beszélő Növény
  • Bősze Ádám – narrátor
  • Fábri Flóra – csembaló
  • Cserne Klára – szerző

Cserne Klára: FORMA és TARTALOM

Csembalóval kísért stand-up műsor arról, hogy mire jó a dramaturgia a hétköznapi életben és a rendkívüli helyzetekben. Meg arról, hogy ki az a Narrátor, mit gondol a Szerző az Előadóról, és a Nézőről, illetve ezek egymásról.
Azon kívül: egy Beszélő Növény is szerepelni fog.

Jó, de mi az a dramaturgia?
Erre a kérdésre kap választ a közönség. Részletes, őszinte és komoly, de egyben vicces válaszokat.

Mi a dramaturgia szerepe színháztermen kívül?
A digitális korban élő embernek szüksége van nem-digitális interakciós készségei fejlesztésére. Az interakciós készségek gyakorlását másnéven így is nevezhetjük: tudatos cselekvés, azaz megint másképp: vita activa. A hagyományos művészeti kereteken kívülre lépve a dramaturgi a történetmesélés és játék készségeinek tanulható eszközrendszerévé válik.

Kinek szól tehát ez a darab?
A FORMA és TARTALOM művészet-elméleti, dramaturgiai és narratológiai ismereteket ad át könnyen befogadható, szórakoztató formában, nem hivatásos művészek számára.

Mire számíthatnak a nézőink?
A képzelet és a valóság egymással való kapcsolódási pontjai mindenki számára elérhetőek. Hogy tudjuk, mit kezdjünk ezekkel az átjárókkal, el kell sajátítanunk néhány praktikus dramaturgiai fogást. Így válik a passzív színházi nézőből aktív, cselekedni tudó játékos a mindennapi életben.

Fábri Flóra csembalójátéka klasszikus, barokk és régi-zenei művek és improvizáció segítségével biztosítja a mindennapok világától való könnyed és finom elrugaszkodást.

Jegyek kaphatók a helyszínen, a jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Teljes árú jegy: 2400 Ft
Diák/nyugdíjas jegy: 1600 Ft
Támogatói jegy: 3600 Ft

℗ BMC

2019 június 01 szombat