Program

Friss Folk | Chalga

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Fekete Bori - ének
  • Horváth Móni - szaxofonok, kaval, fuvola, ének
  • Kuczera Barbara - hegedű, ének
  • Szegő Dávid - dob
  • Takács Szabolcs - basszusgitár, nagybőgő
  • Zagyva Tamás - gitárok

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek. Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

A Chalga amolyan Thököly-kurucos, törökbarát zene – egy sikeres ostrom utáni berúgós estén szólhatott ilyen muzsika a táborban, és úgy hallatszik, a hadizsákmányban akadt pár jazzlemez is. A zenekar nem ápol népzenei hagyományt, de gátlástalanul használ fel balkáni és magyar népzenei elemeket. Lehetne mindez akár popzene is, mint amilyen az eredeti bolgár csalga, ha csak rendes négynegyedes, bárki által táncolható számokat játszanának. A zenekar azonban kifejezetten vonzódik a páratlan ritmusokhoz, és dalaik többségét ezekkel fűszerezik.

A zenekar számos fesztiválfellépés, két lemez (Sabir, 2006; Erdő, erdő, 2010) és néhány év szünet után 2018-ban átalakult és újraaktiválódott: rock, jazz, világ- és népzenei körökből jól ismert művészekkel sokkal harsányabb, kevésbé folkos zenét játszik. 2022-es lemezük, az Ezért van az felkerült a World Music Charts Europe zenei listára, a 21. helyig jutott, és a közönség fejét is sikerült elcsavarnia.

 

Jegyek 2500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2023 február 10 péntek