Program

Gabriel Zucker – Gyárfás Attila (US/HU)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Gabriel Zucker - zongora, szintetizátor, ének
  • Gyárfás Attila - dob

Mióta 2017-ben New Yorkban útjaik először keresztezték egymást, Gyárfás Attila és Gabriel Zucker együttműködése töretlen. A duó a hangzásbeli és ritmikai szabadságot komplex, maximalista kompozíciókba oltja, amelyek egyedi arányban keverik a kontemplatív hangzó felületeket és a már-már agresszív, virtuóz ritmusokat, illetve énekes-dalszerzők hatását. Cities and Deserts című debütáló lemezük 2022-ben jelent meg a Hunnia Records gondozásában. Az Avant Music News így jellemezte az albumot: „formabontó, avantgárd és nagy mesterségbeli tudásról árulkodó teljesítmény, amely egyúttal az érzelmeket is megmozgatja... Csak így tovább, mindenkinek nagyon ajánlott.”

Gabriel Zucker New York-i zeneszerző és multiinstrumentalista – ahogy a Brooklyn Rail jellemezte: „piano firebrand” –, akinek munkássága a maximalista kompozíciókat a New York-i kreatív zenei szcéna progresszív improvizációjával ötvözi. Zenéjét a Downbeat, az All About Jazz, a Stereogum, a Jazzwise és a New York City Jazz Record is méltatta. A Yale-en végzett és Rhodes-ösztöndíjas Zucker olyan New York-i helyszíneken lépett fel, mint a Carnegie Hall, a The Stone, a Roulette és a Jazz Gallery, nem beszélve a világ 23 másik országáról.

Gyárfás Attila dobos és zeneszerző, aki elsősorban a szabad improvizációra és a dob hangzásbeli lehetőségeinek kutatására koncentrál. Több mint 20 lemezen szerepelt már, és számos nagyszínpadon és fesztiválon lépett fel Európa-szerte. Zenekarvezetőként három lemeze jelent meg (2018-ban a Cloud Factory, 2020-ban a Randomity és 2022-ben a Minimal Distance). Attila 2020 szeptemberétől a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen jazzdobot tanít, 2016 óta pedig a Dream Cymbals and Gongs nemzetközi képviselője.

 

Jegyek 2500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2023 február 07 kedd