Program

Gard Nilssen Acoustic Unity (NO)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • André Roligheten - szaxofon, klarinét
  • Petter Eldh - nagybőgő
  • Gard Nilssen - dob

Gard Nilssen triója azért néz tükörbe, hogy megláthassa benne a jövőbe vezető utat. Repertoárjukat a három tag közösen komponálja, újjávarázsolva az elmúlt 70 év tág értelemben vett zenetörténetét. Lubickolnak a különféle stílusokban és hangulatokban, miközben soha nem tévesztik szem elől az összjáték, a groove, a kreativitás, a lendület és az energia fontosságát, és tág teret hagynak az improvizációnak is.

A norvég Grammyre jelölt Acoustic Unity 2014-es indulása óta három hatalmas kritikai és közönségsikert aratott albumot rögzített (Firehouse, Live In Europe és To Whom Who Buys a Record). 2022 júliusában jelent meg legújabb, hasonló ovációtól kísért lemezük, az Elastic Wave, ezúttal már a legnevesebb jazz-zenei kiadó, az ECM gondozásában. A nemzetközi jazzszcéna legizgalmasabb zenekarai közé sorolt trió Európa városain kívül Japánban, az Egyesült Államokban, Kanadában és Brazíliában is felléphetett, olyan helyeken, mint a New York-i Winterjazz vagy a brémai Jazzahead fesztivál. A trió valamennyi tagja aktív és keresett muzsikus, olyan zenészekkel és együttesekkel léptek fel, mint Django Bates, Pat Metheny, Bill Frisell, a Trondheim Jazzorkester, a Koma Saxo, Susanne Sundfør, a SKRIM, a Friends & Neighbors, a Bushman’s Revenge, Peter Evans vagy az Enemy.

Fotó: Chris Charpenel 

Jegyek 3500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2023 február 28 kedd