Program

Gerlóczy Zsigmond: Narrow Path

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Gerlóczy Zsigmond - zongora

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek. Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

A huszonnyolc éves budapesti zongorista, Gerlóczy Zsigmond sokoldalú, kereső muzsikus. Nyolcéves kora óta elhivatott hírnöke a szabad, ám mégis tematikus kohézióra törekvő improvizációnak. Kilencéves kora óta ad teljes egészében rögtönzött szólózongora-koncerteket, amelyekben számtalan zenei impresszió visszatükröződik. Világzene, barokk, bécsi klasszicizmus, posztromantika, bebop, funk, pop – Gerlóczy a zene egyetemes értékeit igyekszik kiemelni a számtalan zenei dialektusból, rámutatva, hogy a közöttük húzódó, sokszor járatlan ösvényeken régi-új igazságokra bukkanhatunk.

2023 novemberében jelent meg első, improvizációkból összeállított szólózongora-lemeze, a Narrow Path, amelyről a világ számos neves zongoristája és zenésze nyilatkozott nagy elismeréssel, üdvözölve Gerlóczyt a jazz világának folyton megújuló, alakuló, új hangokra és hozzáállásokra mindig nyitott élvonalában. 2024 márciusában találkozhatott gyerekkori példaképével, a köztudottan elvonultságban élő Keith Jarrett-tel new jersey-i otthonában, ahol életreszóló inspirációkat szerzett. Innen Los Angelesbe utazott, hogy Davy Nathan izraeli producer gondozásában rögzíthesse első vokális számokból álló albumát, amely idén nyáron érkezik a streamingszolgáltatókhoz.

Június 28-ai koncertjén improvizálni fog, de az azonos című bemutatkozó album karakterei is fel-felbukkannak majd. Noha a Narrow Path bizonyos szakaszai abból az improvizáció-sessionből származnak, amelyeket Gerlóczy a BMC-ben rögzített (Antoine Boyer francia gitáros pedig videóra is vett), ez az egészestés szólókoncert lesz első nyilvános fellépése a házban. 

 

A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg. További részletek és programok: https://felhangolva.hu/

Jegyek 3500 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2024 június 28 péntek