Program

Grencsó Free Port with Lewis Jordan (HU/US)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Grencsó István - fúvós hangszerek
  • Lewis Jordan - altszaxofon, versek
  • Benkő Róbert - nagybőgő
  • Miklós Szilveszter - dob

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek. Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

Grencsó István és Lewis Jordan ismeretsége több mint két évtizedre nyúlik vissza. Akár a Gödörben, akár a Jelenben, akár a Trafóban játszottak Budapesten, az improvizáció valóságos örvénye szippantotta be őket és a közönséget. Azóta több más városba eljutottak, Győrtől Szegedig és Magyarkanizsától Dunaszerdahelyig. Közös alkotómunkájukat a BMC Recordsnál megjelent két elismert lemez is dokumentálja (Homespun in Black and White / Szőttes fekete-fehérben, 2009 és Local Time, 2011). Mindketten a szabad felfedezés zenei atmoszférájában tudnak igazán kiteljesedni. Hangjaikkal szellemeket idéznek meg, amelyek néha csendesen, néha bőszen engedelmeskednek a hívásnak, de mindig maga a hívás a lényeg. Grencsó fúvós hangszerek egész arzenálját veti be, míg a Kaliforniában élő Jordan – a Music at Large együttes vezetője – altszaxofonon játszik és költeményeivel is gazdagítja a produkciót. A két szólista-egyéniséghez a Grencsó Kollektívából is ismerős Benkő Róbert és Miklós Szilveszter csatlakozik, hogy együtt tárják ki előttünk egy korlátoktól mentes zenei világ kapuit – nekünk csak annyi a dolgunk, hogy előítéletmentesen sétáljunk be rajta.

 

A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg. További részletek és programok: https://felhangolva.hu/

Jegyek 3000 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
3Kép
2024 június 19 szerda