Program

Grencsó Kollektíva

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Grencsó István - szaxofon, fúvós hangszerek
  • Pozsár Máté - zongora
  • Benkő Róbert - nagybőgő
  • Miklós Szilveszter - dob

A kísérleti elektronikus és kortárs zene, a free jazz, a szabad improvizációk és az etno-jazz egyaránt teret kap az évek óta összeszokottan működő Grencsó Kollektíva jellegzetes stílusában. Oldottság és feszültség, hatalmas energiák és misztikus visszafogottság, rövid etűdök és nagy ívű darabok, a népdalok egyszerűsége és virtuozitás alkot egységet dinamikailag és ritmikailag is sokszínű előadásukban. Legutóbb Ken Vandermark amerikai szaxofonossal, az avantgárd zene kiválóságával rögzítettek lemezt a BMC Recordsnál 2019-ben, mely pozitív fogadtatásra talált mind a hazai, a nemzetközi sajtó berkein belül. A lemez címe (Do not Slam the Door!) az egymás iránti nyitottságot szorgalmazza, és ugyanez az attitűd lehet kifizetődő a zenekarközönség viszonylatban is. Grencsóék kitárják előttünk egy korlátoktól mentes zenei világ kapuit, nekünk pedig csak annyi dolgunk van, hogy előítéletmentesen sétáljunk be rajta.

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Jegyek 1800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2021 szeptember 21 kedd