Program

Guitar Madness

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Gyárfás István - gitár
  • Rieger Attila - gitár
  • Szalay Gábor - gitár
  • Soós Márton - nagybőgő
  • Cseh Balázs - dob

Igazi kuriózum a magyar zenei életben a három élvonalbeli jazzgitáros együttműködése: Gyárfás István, Rieger Attila és Szalay Gábor nemcsak hangszerük kiválóságai, hanem zenekarvezetőként, zeneszerzőként és zenetanárként is jeleskednek. A ritmusszekciót alkotó Soós Márton (bőgő) és Cseh Balázs (dob) szintén a legkeresettebb hazai jazz-muzsikusok közé tartoznak. 

Idén jelent meg a zenekar Hommage à Gábor Szabó című lemeze, amellyel minden idők leghíresebb magyar jazz-zenésze, Szabó Gábor egyedülálló munkássága előtt tisztelegnek. A zenei anyag a tagok saját szerzeményeiből áll, amelyek címe és hangulata utal a gitáros legenda különleges életútjának állomásaira – a kezdetektől sikereinek csúcsán át hazatéréséig, betegségéig és drámaian korai haláláig. Az album határozottan jelzi, hogy a zenekar nem csupán gitárcsemegéket kínál, de elsődleges céljai között szerepel Szabó Gábor zenei örökségének fókuszba állítása és életben tartása.

A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg. További részletek és programok: https://felhangolva.hu/

Jegyek 3000 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
3Kép
2024 március 06 szerda