Program

Live Stream | Harcsa Veronika, Razvaljajeva Anasztázia, Fenyvesi Márton: Debussy NOW! – BMC lemezbemutató

Ingyenes élő közvetítés a BMC-ből
19:30
Koncertterem
Közreműködik:
  • Harcsa Veronika – ének
  • Razvaljajeva Anasztázia – hárfa
  • Fenyvesi Márton – élő elektronika, gitár

Kedves Vendégeink!

A Debussy NOW! lemezbemutató koncertet élőben közvetítjük a BMC Koncertterméből november 30-án 19:30-tól. A live stream ingyenesen nézhető a BMC Youtube és Facebook oldalain.

A koncertre korábban, online megvásárolt jegyek árát az Interticket Kft. automatikusan visszatéríti, a személyesen megváltott belépők a BMC Infopultban lesznek visszaválthatók, a veszélyhelyzet elmúltával.


Minden bizonnyal Debussy is üdvözölte volna az ötletet, hogy műveit másfél évszázaddal később korlátokat nem ismerő művészek oltsák a pillanatba, hiszen a zenei impresszionizmus előfutáraként maga is erre törekedett. Razvaljajeva Anasztázia hárfaművész, Harcsa Veronika énekes, valamint Fenyvesi Márton gitárművész és sound designer Debussy legszebb dalaiból készített olyan kortárs átiratokat, amiben mindez lehetségessé válik. A zeneszerző Paul Verlaine és más költők verseire írt művei új fényben mutatkoznak meg a hárfa légiessége és a sotto voce, vagyis a klasszikusnál beszédközelibb énektechnika révén, az élő elektronikus effektek által pedig valódi dimenzióváltáson mennek keresztül.

℗ BMC

2020 november 30 hétfő