Program

Jámbor Ármin Quintet (HU/TR/HR/AT)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Jámbor Ármin - szaxofon
  • Hofecker Dániel - trombita
  • Anil Bilgen - zongora
  • Hrvoje Kralj - nagybőgő
  • Andreas Reisenhofer - dob

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek.Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

A fiatal magyar szaxofonos korát meghazudtoló kifinomultsággal rendelkezik, ami nemcsak – egyébként igen virtuóz – hangszerjátékában nyilatkozik meg, hanem kompozíciói is bizonyítják. Ármin a tradíció szerelmesei közé tartozik, így előszeretettel merít a nagy jazz elődök munkásságából. Zenei tehetsége korán megmutatkozott; évekig tartó klasszikus zenei tanulmányok után  fordult a jazz műfaja felé, amelyben végül megtalálta saját útját. Lehetősége volt olyan világsztárokkal együtt a színpadra lépni, mint Jim Rotondi, Renato Chicco, Luis Diego Bonilla, John Riley vagy Rick Margitza. Az elmúlt években két önálló szerzői lemeze jelent meg, a Crazier Out There (2021) és a Bad Odyssey (2022). A grazi zeneművészeti egyetemen tanult szaxofonos erre a koncertre különböző nemzetiségű, ám grazi bázisú zenészeket invitált magával, illetve társul hozzájuk trombitás barátja, Hofecker Dániel is, akivel Ármin közösen alapította meg a Nexus Lineup nevű szextettet. Az együttes a Magyar Jazz Szövetség budapesti zenekari megmérettetésén az 1. díjat és különdíjat is elnyerte, a Zilina International Jazz Contest versenyen pedig 2. helyezést értek el. 2018-ban kiadott Fragments című lemezük nagy sikert aratott.

 

A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg.

Jegyek 2800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2023 július 15 szombat