Program

Jazz Juniors | Hilarious Disasters (UA/PL)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Kateryna Ziabliuk - zongora, ének
  • Łukasz Jankowski - altszaxofon, fuvola
  • Alex Clov - tenorszaxofon
  • Filip Botor - nagybőgő
  • Piotr Szałajko - dob

A Hilarious Disasters az ukrán zongorista, Kateryna Ziabliuk mindössze egyéves zenekara. Repertoárjukat az alapító-zenekarvezető saját kompozíciói alkotják, amelyek elsősorban Ziabliuk szülőhazájának népzenéjéből, a jazzből, a metál bizonyos elemeiből és stúdión kívül rögzített hangmintákból táplálkoznak. Ezek a látszólag széttartó idiómák a laza kompozíciós keretek között megvalósuló szabad improvizációban találnak igazán egymásra, ahol a zenészek bátran és elmésen kísérletezhetnek. A Hilarious Disasters ezáltal rugalmas és nyitott módon, alkalomról alkalomra változtatja a darabok hangszerelését és hangzó alakját, mindig kiegyensúlyozva a fékezhetetlen életkedvet a keserédes örömmel, az abszurd őrjöngést a zenei poénokkal.

Első albumuk, az Aporia, Drafts & Hilarious Disasters a zenekarvezető Olaszországban, Ukrajnában és Lengyelországban tett utazásainak tapasztalataiból született. A számokból kirajzolódik a dél-olaszországi történetek népszerű kalandorhőse, Corto Maltese alakja, de szláv szertartási népdalok újraértelmezései és a futurista költőktől inspirált dalok is szerepelnek köztük.

 

Jegyek 3200 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
4Kép
2024 március 02 szombat