Program

JMO Jan Galega Brönnimann – Moussa Cissokho – Omri Hason (CH/SN/IL)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Jan Galega Brönnimann – alt-, basszus és kontrabasszus-klarinét, szopránszaxofon
  • Moussa Cissokho - kora, ének, beszélő dob
  • Omri Hason - ütőhangszerek, hang drum, kalimba
  • Vendég: Lantos Zoltán - hegedű

A három különböző országból származó, mégis egy nyelvet beszélő Jan Galega Brönnimann (Svájc), Moussa Cissokho (Szenegál) és Omri Hason (Izrael) zenéje a történetmesélés művészetéből táplálkozik. A trió az afrikai, európai és közel-keleti tradicionális és modern zenei stílusok ötvözésével teremt feszültséget. A kora (26 húros afrikai hárfa) ragyogó hangja a basszusklarinét melegségével és a keleti ütőhangszerek különleges hangzásvilágával találkozik. A trió második lemezének címe, Tandoula Tala mandinka nyelven – Szenegál hivatalos, Gambia és Mali egyik beszélt nyelvében – annyit tesz, „nincsenek határok”. A felvételen szereplő szerzeményeket a három zenész írta, így azok tükrözik mindannyiuk színes kulturális hátterét. A trió felejthetetlen élő koncertjein a varázslatos átlényegülés pillanatai és robbanásszerű ritmikai tetőpontok egyensúlyozzák ki egymást. A JMO zenéjét hallgatni megunhatatlan kaland, ami a különböző zenei hagyományok összeolvasztásának éppúgy köszönhető, mint a zenekar egyedülálló felállásának, illetve a népi dallamok és ritmusok gazdagságának.

Jan Galega Brönnimann (szaxofon, basszus-, kontrabasszus- és altklarinét, valamint elektronika) szabadúszó zenészként és zeneszerzőként dolgozik. Évek óta a jazz- és világzenei színtér aktív szereplője, aki innovatív és élvonalbeli produkcióiról vált híressé. Zeneszerzőként és hangszerjátékosként olyan alkotókkal dolgozott együtt, mint Nils Petter Molvaer, Sidsel Endresen, Pierre Favre, Saadet Türköz, Eddie Floyd, Eivind Aarset, Round Table Knights Baba Salah, Aly Keïta és Kenny Werner. A világ minden táján turnézik, leginkább saját zenekara, a Brink Man Ship frontembereként, valamint az A.Spell nevű world beat trióval való együttműködéséről ismert.

A szenegáli Prince Moussa Cissokho kivételes adottságokkal megáldott korajátékos, énekes és zeneszerző. Egy híres nyugat-afrikai krónikás (griot) családban született és nevelkedett, édesapja korán elkezdte tanítani a mesterségre, és magával vitte utazásaira Szenegálban, hogy segédkezzen a hagyományos szertartásokon. 13 éves korában beválasztották a Szenegáli Nemzeti Balettbe. Bejárta egész Európát, Ázsiát, Amerikát és Afrikát. Moussa Cissokho jelenleg Ausztriában él, és különböző zenészekkel dolgozik együtt mind Afrikában, mind Európában.

Omri Hason Izraelben született és nőtt fel. Tízéves korában kezdett el dobolni, a dobfelszereléstől fordult a kézi dobok, a zarb, a darbuka és a keretes dob felé. Első zenei szenvedélyei a gazdag multikulturális környezetből fakadtak. Később India ritmikai nyelve is mélyen befolyásolta játékát, ahogyan az iráni mesternél, Djamchid Chemirani dobosnál eltöltött évek is. 1986 óta Svájcban él, a tanítás mellett különböző jazz- és világzenei együttesekkel lép fel és készít felvételeket. Omri alapította a Kedem Ensemble és a Modus Quartet együtteseket, amelyekben több különböző zenei kultúrából származó zenészek játszanak.

Jegyek 2900 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2022 október 06 csütörtök