Program

MAO Legendás Albumok | Joni Mitchell: Mingus

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Nagy Emma - ének
  • Ávéd János - szoprán szaxofon
  • Cseke Gábor - zongora
  • Barcza Horváth József - nagybőgő
  • Csízi László - dob
  • Pusztai Csaba - ütőhangszerek

A Legendás Albumok sorozat koncertjein a jazztörténet szempontjából különösen jelentős lemezek anyagait hallhatjuk a Modern Art Orchestra előadásában. A koncertekkel a zenészek nem csupán tiszteletüket fejezik ki a jazzlegendák és műveik iránt – a Legendás Albumok mögötti műhelymunka fejlődési folyamat is egyben. A MAO muzsikusai tanulmányozzák és belsővé teszik az aktuális lemezanyag egészét, a zenei szerkezeteket és a hangszereléseket az előadások alkalmával érintetlenül hagyva. Minthogy a jazz nyelvezetének alapvető összetevői az improvizáció és a szólisztikus önkifejezés, a muzsikusok természetesen rögtönzött szólókat adnak elő a koncerteken. Az eredeti szerzemények és hangszerelések tiszteletben tartásának és a Modern Art Orchestrától megszokott színvonalú zenészek improvizációinak köszönhetően a Legendás Albumok egyszerre hozza testközelbe a hallgatókat a jazz-mesterművek hagyományával és garantál friss zenei élményt.


Joni Mitchell: Mingus

A Mingus című lemez nem úgy kezdődik, mintha a nagy, végső kérdésekkel akarna foglalkozni, először egy szülinapi buliba csöppenünk. Utána Joni Mitchell viszont már egy emberről (aki három személy) énekel: God must be a Boogie man! Mitchell elgondolkodtató szövegeinek egy részét Charles Mingus, a nála 21 évvel idősebb, legendás jazzbőgős és szerző dallamaira írta. Együtt kezdtek dolgozni az akkor már halálos beteg (ALS) Mingusszal, de az album csak ’71 nyarán, Mingus halála után jelent meg és lett az egyik legfelemelőbb tiszteletadás a jazztörténetben, azonnal klasszikussá vált számokkal, mint a Dry Cleaner from Des Moines. Mitchell sokáig kísérletezett a zenekari tagokkal a stúdióban, hogy aztán az ideális megoldást Jaco Pastorius nyújtsa a Mingushoz méltó, zseniális basszusgitározással, többek között Wayne Shorter, Herbie Hancock és Peter Erskine társaságában.

Jegyek 5200 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2024 október 08 kedd