Program

Matthew Mitchell Intercontinental (US/NZ/NL/HU)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Matthew Mitchell - gitárok
  • Zane Massey - tenorszaxofon
  • Horváth Andor - nagybőgő
  • Wim Kegel - dob

Zane Massey és Matthew Mitchell 2016-ban találkoztak először, közös barátjuk és zenésztársuk, a magyar bőgős Horváth Andor révén, s a hármójuk közti kölcsönös zenei összhang azonnal nyilvánvalóvá vállt számukra. A trióhoz hamarosan csatlakozott Hollandia egyik legkiválóbb modern jazz-dobosa, Wim Kegel, aki hasonló természetességgel olvadt bele a csapat zenei elképzeléseibe. Mitchellnek a kvartett számára komponált darabjai olyan zenekari repertoárt teremtettek, melynek hangzása gyönyörűen olvasztja egybe a tagok különböző gyökereit, s melyben egymástól távol eső kontinensek hangjai, az amerikai és európai jazz-hagyomány, a szabad zene kifejezésmódja, s Magyarország népzenéje Óceánia nyers akcentusával ötvöződve alkotnak harmonikus egységet.

Az 1957-es születésű Zane Massey, a legendás trombitás Cal Massey fia – Cal olyankkal játszott együtt és írt nekik darabokat, mint John Coltrane, Freddie Hubbard és még sokan mások – Brooklynban nőtt fel, hamisítatlan jazz környezetben. Zane tagja volt a The Decoding Society-nek, a néhai Ronald Shannon Jackson híres avantgárd jazz, rock, funk és etno zenei elemeket ötvöző együttesének, 1984-ben Sun Ra-val lépett fel a chicagói jazz fsztiválon, együtt játszott és felvételeket is készített Roy Campbellel, s két saját neve által jegyzett albumot is megjelentetett a nagyhírű Delmark kiadónál. A felváltva Dortmundban és Budapesten élő új-zélandi gitáros, Matthew Mitchell számos műfajban – köztük kortárs és free jazz, afrikai zene, indiai klasszikus zene, új kortárs zene és elektronika – megfordult világszerte.

matthewmitchell.de/intercontinental 

Jegyek 1800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon,
valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

2019 július 19 péntek