Program

Mesélő Muzsika II. – Állati jó zenék | Minden jegy elkelt

11:00
Koncertterem
Műsor:

Gioachino Rossini: A tolvaj szarka – Nyitány
Bartók Béla: Medvetánc
Camille Saint-Saëns: Az állatok farsangja – Elefánt
Antonio Vivaldi: Négy évszak – Tavasz, I. tétel
Hajdu André: Divertimento – Pulykaügetés
Georges Bizet: Carmen – Torreádor dal
Hans Zimmer, Elton John: Oroszlánkirály
Robert B. Sherman, Richard M. Sherman: A dzsungel könyve – Háti vezér indulója
Johann Strauss: Vadászat polka

Közreműködik:
  • Miskolci Szimfonikus Zenekar
  • Vezényel: Erdélyi Dániel
  • Házigazda: Lakner Tamás

A Filharmónia Magyarország családi hangversenybérlete már több generációval ismertette és szerettette meg a klasszikus zenét. A Mesélő muzsika hangversenyeken Dr. Lakner Tamás kalauzolja el a közönséget egy csodálatos utazásra a zene világába. Az interaktív, játékos koncert célközönsége az óvodás és kisiskolás korosztály, de a szülők számára is garantált a kikapcsolódás. A 2023/2024-es évadban három fantasztikus koncertnek lehet részese a közönség. Novemberben a Pénzügyőr Zenekar, februárban a Miskolci Szimfonikus Zenekar, áprilisban pedig az Anima Musicae Kamarazenekar gondoskodik a családi kikapcsolódásról.

Februárban bekukucskálunk a zeneszerzők műhelyébe! Választ keresünk arra, hogy milyen zenei megoldásokat használnak a zeneszerzők a különböző állatok karakterének érzékletes megjelenítéséhez. Miért állati jók ezek a zenék? Csak az állatos zenék lehetnek állati jók?

Jegyek 3900 forintos áron kaphatók  a Filharmónia Magyarország budapesti irodájában (1143 Budapest, Szobránc u. 6-8 I. emelet, 06 30 371 5704; budapest@filharmonia.hu), a jegymester.hu oldalon és a helyszínen.

Galéria
2Kép
2024 február 10 szombat