Program

Minimal Klezmer (I)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Francesco Socal - klarinét, basszusklarinét
  • Robero Durante - zongora, glockenspiel, tárgyak
  • Enrico Milani - cselló
  • Pietro Pontini - hegedű

A velencei és a londoni székhelyű Minimal Klezmer Triót 2011-ben angol főváros utcáin alapította három zenész, akiket klasszikus zenei hátterük, improvizációs tehetségük és a klezmer zene iránti végzetes szenvedélyük hozott össze. A csapat kamarazenei jellege és olykor a kabarék világát idéző előadásaik különösen szoros kapcsolatot teremtenek közönségükkel. Anélkül, hogy megfeledkeznének arról, hogy a klezmer elsősorban a tánc és az ünneplés zenéje, a Minimal Klezmer koncertjein megjelennek annak szakrális és meditatívabb szegmense is, mintegy ellenpontozva és kiegészítve az ironikus, improvizatív, kabarészerű másik oldalt.

A minimálisnak tekinthető trió-felállást olyan – egészen a huszadik század elejéig viszanyúlóan fellelhető – kis klezmer formációk hangfelvételei inspirálták, mint amilyeneket Jacob Gegna, Josef Solinski, Mihal Viteazul vezetett, s a csapat repertoárja is elsősorban ilyen kelet-európai eredetű darabokból áll.

A Minimal Klezmer nevéhez számos koncert és rádiós szereplés kapcsolódik Olaszországban, az Egyesült Királyságban, Németországban és Magyarországon. Legjelentősebb szerepléseik közé tartozik a velencei karnevál Carnevalanga Fesztiváljának nyitókoncertje, illetve fellépéseik a londoni Ronnie Scott's Clubban, a budapesti Patyolat Színházban és a Frankel Leó utcai zsinagógában, a kieli KulturForumban és a trevisói Eden Színházban.

A trióhoz az utóbbi időben gyakran csatlakozik Pietro Pontini hegedűs is, így lesz ez a csapat Opus-beli koncertjén is.

minimalklezmer.com 
francescosocal.com 

Jegyek 1500 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

február 16 péntek