Program

Modern Art Orchestra Plays the Music of Kristóf Bacsó

19:30
Koncertterem
Közreműködik:
  • Bacsó Kristóf - szaxofon, zeneszerző
  • Varga Dániel - szaxofon, zeneszerző (MAO Masterclass)
  • Szalóki Ági – ének
  • Harcsa Veronika – ének (a MAO Masterclass részben)
  • Modern Art Orchestra
  • Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél

Bacsó Kristóf generációjának egyik legkiemelkedőbb és legsokoldalúbb előadó- és zeneszerző egyénisége. A Modern Art Orchestrával – melynek alapító tagja – 2014-ben készítette el szerzői lemezét Circular címmel. Szívügyének tekintett triója a Bacsó Kristóf Triad, a velük rögzített, Pannon Blue című lemez az év albuma díjat kapta a Gramofon zenei magazintól. 2012 óta tanít a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén.

Zenei világára jellemző, hogy a jazz és a kortárs zenei elemek mellé szívesen emeli be a kelet-európai életérzést. "Zenét szerezni csak őszintén lehet, nekem pedig ösztönösen ez a hangzásvilág szűrődik bele az ötleteimbe komponáláskor. Számos külföldi fellépés alkalmával kaptam olyan visszajelzést, hogy a zenémen érződnek a magyar vagy kelet-európai gyökereim”. A MAO-val közös munkáról úgy nyilatkozott: „izgalmas dolog részese lenni egy olyan zenei műhelynek, ahol az ember szabadon kipróbálhatja az elképzeléseit, az pedig felemelő érzés, amikor a papír és ceruza mellett megálmodott zenei ötleteket és történeteket egy egész zenekar szólaltatja meg”.

A február 16-ai koncerten több szerzemény is elhangzik majd a 2014-es Circular című lemezről, amely a “Revelation” értékelést kapta a neves francia szaklap, a Jazzmagazine kritikusától. Felcsendül majd a Lunar Dance is, mellyel Bacsó Kristóf a Brussel Jazz Orchestra nemzetközi zeneszerző versenyén a legjobb négy közé jutott 2011-ben. A koncert vendégművésze Szalóki Ági, aki egy vadonatúj kompozíció énekes szólistájaként tűnik majd fel.

A koncert első 15 percében az Artisjus támogatásával megvalósuló MAO Master Class – big band zeneszerzői akadémia hallgatójaként bemutatkozik Varga Dániel szaxofonos – zeneszerző, aki vendégjátékával is színesíti majd a közös műhelymunka eredményeként megszülető produkciót.

Jegyek elővételben 1800 forintos áron, a koncert napján 2200 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a bmc.jegy.hu oldalon.

℗ BMC

2020 február 16 vasárnap