Program

MINDEN JEGY ELKELT | Modern Art Orchestra: Soundtracks feat. Dés László

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Modern Art Orchestra
  • Dés László - szaxofon

A Modern Art Orchestra fennállása óta sokszor járult hozzá magyar filmek és színházi előadások hangsávjához, kísérőzenéjéhez, Dés Lászlóval pedig balettzenét is alkottak. A zenekar több neves tagja zeneszerzőként is maradandót hozott létre a műfajban.

A MAO ezúttal az alkalmazott zeneszerzés skatulyájába tett műveket gyűjti csokorba, mert ezek bizony a maguk lábán is megállnak, nyilvánvaló, hogy érdemes őket koncerten is felidézni. A zenekar online albumai között például negyedik éve ott szerepel a Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot című film eredeti zenéje, Subicz Gábor munkája. Ő hangszerelte az Ópiumkeringő című, Karádyt megidéző előadás zenéjét is. Bacsó Kristóf ugyancsak több sikeres filmet jegyez eredeti zeneszerzőként: Pacskovszky József rendező a Duna Televízónak készített Herczeg Ferenc-feldolgozásokat, ezek közül a Majdnem menyasszony idén, a Kék Róka tavaly került képernyőre. Bacsó a 2017-ben készült Pacskovszky rendezte mozifilmnek, a Tökéletes gyilkosnak is zeneszerzője volt, ebből is felhangzik egy áthangszerelt téma ezen az estén, és új felfogásban hallhatjuk tőle édesapja, Bacsó Péter utolsó nagyjátékfilmjének, a Majdnem szűznek is egyik témáját.

A balett műfajában önálló előadást is létrehozott a zenekar: 2017-ben mutatták be az Erkelben A vágy villamosa című darabot, melynek zeneszerzője Dés László, koreográfusa Venekei Marianna volt. Ennek az előadásnak a zenéjéből most szvitet állítottak össze, ez adja a színházi- és filmzenei est gerincét. Dés, a színház- és filmtörténetben megkerülhetetlen dalszerző néhány népszerű szerzeményét ugyancsak erre a koncertre készülő, új hangszerelésekben hallhatjuk, amelyeket a zenekar állandó tagjai dolgoznak ki. Számíthatunk egyebek között Fekete-Kovács Kornél egy Dimenzió-feldolgozására és a felejthetetlen Nagy utazás főtémájára, amelynek Bacsó Kristóf ad új megjelenési formát. Dés László szaxofonszólistaként is közreműködik a koncerten.

Jegyek 3900 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2023 november 29 szerda