Program

Móser Ádám – Kovács Márton: Gyimesi | Trio Sordini

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Móser Ádám - harmonika, kaval
  • Kovács Márton - hegedű, ének
  • Gyulai Csaba - gadulka, daf

A koncert első felében Móser Ádám és Kovács Márton duója lép színpadra. Móser Ádám kompozícióiban olyan kortárs gyimesi kamarazenét alkotott meg, amely minduntalan az autentikus gyimesi népzene fordulatait idézi, szerkezetében mégis egészen más alapokon nyugszik. Motívumaiban Zerkula, Halmágyi vagy a Tímár testvérek muzsikája hallható, a darabok azonban olykor a szabadon áradó, improvizatív, máskor pedig a repetitív, kortárs kamarazenéhez állnak közel. A duó tagjai sok évnyi népzenei múlttal a hátuk mögött vetették bele magukat az improvizatív kamarazene világába.

A koncert második felében hallható Trio Sordini néhány évvel ezelőtt született, amikor három, színházi berkekben is otthonosan mozgó muzsikus arra gondolt, hogy a Mohácsi János rendezte színdarabokban általuk megszólaltatott hangokat, ritmusokat, dallamokat önálló életre hívják. Úgy gondolták, hogy a különböző eredetű hangfüzérek egy-egy színházi előadás rendszeréből kiszakítva egymással is kapcsolatba kerülhetnek, és további szövevényes történeteket mesélhetnek mind a muzsikusok, de még inkább a hallgatóság számára. Az idő múlásával pedig mind több új dallam, ritmus bukkan fel a Trio Sordini olykor végtelennek tűnő hanglabirintusában. Kompozíció és improvizáció, utazás mindenhonnan mindenhová. Kovács Márton szerzeményei mellett Móser Ádám darabjai szólalnak meg, amelyek a trió Bp. Folk című lemezén is szerepelnek.

A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg. További részletek és programok: https://felhangolva.hu/

Jegyek 2800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2024 április 04 csütörtök