Program

Négyessy Barnabás Quartet feat. Gyémánt Bálint

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Négyessy Barnabás - gitár, effektek
  • Banyó Bálint - zongora, Fender Rhodes
  • Barakonyi Brúnó - nagybőgő
  • Fábry Adonisz - dob
  • Vendég:
  • Gyémánt Bálint - gitár

Négyessy Barnabás gitáros, zeneszerző a budapesti Bartók Béla Konzervatóriumban végezte zenei tanulmányait Gyémánt Bálint és Juhász Gábor növendékeként, majd útja a grazi zeneművészeti egyetemre vezetett. 2022 őszén alakította meg kvartettjét, amelynek műsora főként saját kompozíciókból, illetve néhány ismertebb szám saját feldolgozásából áll. Számaikat bensőséges, melankolikus dallamvilág és gyakran energikus részek jellemzik. A tagok közös kedvence Brad Mehldau, Kurt Rosenwinkel, Bill Frisell és Wayne Shorter zenéje, így repertoárjuk is főként az általuk képviselt irányból merítkezik. Emellett törekednek különböző stílusok ötvözésére, amelyeket organikus módon formálnak egyedi, homogén hangzássá. Kompozícióikra a modern jazz, a kísérletező szabad improvizáció, a rock, a pop, a kortárs minimalista zene, a klasszikus és a népzene egyaránt hatást gyakorol. Játékmódjukban, improvizációs nyelvükben a hangszerek egyenrangú szerepet kapnak, hogy a tagok egymás ötleteiből is építkezhessenek.

A zenekar friss koncepcióval készül erre az estére, hiszen amellett, hogy a műsor összképet nyújt eddigi munkásságukról és meghatározó zenei benyomásaikról, a koncert második felében hazánk egyik legismertebb gitárosával, Gyémánt Bálinttal kiegészülve korábbi és új kompozícióikat kvintettre hangszerelve szólaltatják meg.

A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg. További részletek és programok: https://felhangolva.hu/

Jegyek 2800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2024 augusztus 23 péntek