Program

Óbudai Danubia Zenekar: Beethoven-projekt hallássérülteknek

10:00
Koncertterem
Közreműködik:
  • Óbudai Danubia Zenekar
  • Vezényel: Hámori Máté

Beethoven születésének 250. évfordulóján az ÓDZ azoknak szeretne utat mutatni a zenéhez, akik a zeneszerző szenvedésével leginkább azonosulni tudnak: a hallássérülteknek.

Minden fizikális eszközt bevetünk majd, hogy valamiképp át tudjuk adni a zene fantasztikus élményét azoknak az embertársainknak is, akik halláscsökkenéssel élik mindennapjaikat. Az előadás során Hámori Máté karmester jeltolmács segítségével beszél Beethoven zenéjének titkairól, a zenét pedig fizikális közvetítő eszközök és különleges kontakt-hangszórók segítségével igyekszünk átélhetővé tenni a siketek számára. A hallókészülék-viselő résztvevők kipróbálhatják, hogyan hangzik a zene a világ legerősebb és leginnovatívabb hallássegítő technológiájának segítségével. (Kérjük, ezt az igényüket külön e-mailben jelezzék a beethoven@odz.hu email címre küldött levélben.)

Az előadás ingyen, de előzetes regisztrációhoz kötött. (A halláskárosodás mértékének megadása a regisztrációs lapon segíti a munkánkat abban, hogy mindenki számára a legmegfelelőbb eszközt tudjuk kiválasztani ahhoz, hogy a koncert igazi élmény lehessen.) Ha kérdése van, írjon a zenekarnak a beethoven@odz.hu címre.

2020 augusztus 28 péntek