Program

Óbudai Danubia Zenekar: Fel-/meg-/kiszabadulás

Szól a pálca! – Beethoven 250
19:00
Koncertterem
Műsor:

Ludwig van Beethoven:
Egmont nyitány
III. Leonóra nyitány
Coriolan nyitány
Fidelio nyitány

Közreműködik:
  • Óbudai Danubia Zenekar
  • Karmester és házigazda: Hámori Máté

A szabadság nekünk – főleg a negyven alattiaknak – sokszor csupán egy üresen hangzó, elkopott jelszó. Beethoven idejében a világ lángokban állt, és a történelem legnagyobb hatású ideológiai földcsuszamlása alapjaiban rengette meg a földi és égi hierarchiákat, az emberek pedig rettegve szemlélték az addig elképzelhetetlen változásokat. Beethovent nemcsak a világpolitika vagy nehéz gyermekkora, de egy könyörtelen betegség is végletes magányra kárhoztatta, ahonnan csak két kiút létezett. Szerencsénkre a nehezebb utat választva kottapapíron teremtett egy új, igazságos és szép világot magának, ahol félelem nélkül ölelhette keblére a teljes emberiséget. Az alkotás és a fantázia szabadsága talán időnként megváltotta őt testének börtönéből, és feledtette vele a legfőbb csapást, mit a sors emberre mérhet: a magányt.

Jegyek 2800 forintos áron kaphatók a helyszínen,
a jegy.hu oldalon,
valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a vírushelyzet miatt a 2020. június 26-re (eredetileg március 26-27-re) meghirdetett Fel/meg/ki Szabadulás – Beethoven 250 című koncert jegye(i) és bérlete(i) érvényesek 2020. augusztus 27-re. Ha nem megfelelő az időpont, igényelheti a jegyár, illetve bérlethányad visszatérítését.
Amennyiben Ön valamelyik jegypénztárban vásárolta jegyét, kérjük csatolja jegyeinek fotóit, vagy a vonalkódokat külön e-mailben, a toth@odz.hu címre küldve.

 

2020 augusztus 30 vasárnap