Program

Óbudai Danubia Zenekar: Zenesztorik

Kalandra Fül! Fesztivál 2020
10:00
Koncertterem
Közreműködik:
  • Óbudai Danubia Zenekar
  • Vezényel: Hámori Máté

A Kalandra Fül! Fesztivál Magyarország első klasszikus zenei fesztiválja, amely kimondottan gyerekeknek, kisgyermekes családoknak szól. Az előadások mind egy célt szolgálnak: szórakoztatva közel hozni a klasszikus zenét a gyerekek szívéhez. A fesztivál házigazdája az Óbudai Danubia Zenekar, amely innovatív előadásaival az elmúlt években lelkes gyermekek ezreinek bizonyították, hogy a klasszikus zene mennyire menő tud lenni. A fesztivál művészeti vezetője Hámori Máté, több tucat újító előadás megálmodója és a zenei utánpótlás-nevelés kiemelkedő alakja.

A fesztivál első napján az Óbudai Danubia Zenekar egyik saját produkciójával kezdődik a program Zenesztorik címmel, amelyben a zene történetét mutatja be röviden általános iskolásoknak Kr. e. 100.000-től napjainkig. Mi a csuda az a zene? És miért találta ki az ember, hogy zenélni akar? Mire jó, és hogy lehet, hogy a legősibb hangszerek sok tízezer évesek? Mit énekeltek a szerzetesek a középkorban, és mire táncoltak az ősemberek? Mi a közös a keringőkben és az afrikai konga zenében? A zenekar 45 percbe sűrítette a zene százezer éves történetét, a csontfurulyától a Star Wars-ig. Lesz tánc, közös konga-parti, rizsporos paróka és minden, ami a fúvósok csövén kifér. Minden, amit a zenetörténetről tudni akarsz, de még nem merted megkérdezni. Mindebben az Orkesztrika Alapítvány táncosai lesznek a zenekar segítségére.

Jegyek 1200 forintos áron kaphatók a helyszínen,
a jegy.hu oldalon,
valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Gyerekjegy (14 év alatt): 800 Ft

A gyerekkedvezményt érvényesítése: tegye a kosárba a jegyeket, majd válassza a legördülő menüből a „Gyerekjegy” lehetőséget.

 

2020 augusztus 22 szombat