Program

Oláh Dezső Trió, vendég: Budapest Fúvósötös

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Oláh Dezső - zongora
  • Oláh Péter - nagybőgő
  • Lakatos Pecek András - dob
  • Duleba Lívia - fuvola
  • Kiss Katalin - oboa
  • Farkas Tamás - kürt
  • Szűcs Péter - klarinét
  • Mohai Bálint - fagott

Az 1986-ban született Oláh Dezső jazz-zeneszerző és zongoraművész Magyarország egyik legtehetségesebb és legígéretesebb fiatal zenésze. A Junior Prima díjas jazz-zongoraművész zenei pályafutását számtalan szakmai díj és a lehető legváltozatosabb zenei együttműködések szegélyezik. 2016 végén jelent meg Reflections of Béla Bartók’s Six Romanian Dances címmel Bartók 1915-ös zongorára írt művének Oláh Dezső által klasszikus jazz zongoratrióra átdolgozott adaptációja, melyet tavaly márciusban az Opusban is nagy sikerrel mutattak be.

Ezúttal legújabb darabjainak premierjére kerül sor az Opusban. A koncert első felében Oláh Dezső Intermezzo I-VII. címmel a hét egyes napjaira komponált ciklusát mutatja be a trió. A zeneszerző így vall a darabbal kapcsolatos érzéseiről: „Érezted már valaha, hogy életünk egy közjáték? Időnk nagy részét azzal töltjük, hogy kívánt vágyainkat, céljainket elérhessük. A végcél felé vezető utat rengeteg, egymást követő állomás tarkitja. Ezeket kötik össze az intermezzók, a közjátékok, amikor csak várunk: merre, hogyan, mikor, miért, kivel indulhatunk újra útnak? Talán ekkor élünk igazán? Állunk a válaszút előtt és ezekben az időszakokban van igazán lehetőségünk gondolkodni, körbenézni és megélni az adott pillanatot. Minden nap lezárásában ott rejtezik a következő nap fénye, lehetősége - ahogyan a hétfőben a kedd és abban a szerda. Hogyan tovább az úton? Nem tudjuk, csak egy biztos: soha nem lesz két ugyan olyan szerda. A problémák változnak, az út ugyanaz: előre. Csupán megpróbáljuk átvezetni a hétfőt keddre és így tovább...”

A koncert második felében a klasszikus és kortárs zenét játszó Budapest Fúvósötös csatlakozik a trióhoz. Először a La folia for Woodwinds and Jazz Trio, Oláh Dezsőnek a barokk zenéből ismert harmóniakörre épülő új kortárs darabja hangzik el, „mely egyszerre stilizál és tágítja annak lehetőségeit”. A koncertet a szerzőnek a szatmári botoló táncok ritmusvilága által inspirált Contemporum című műve zárja, mely „a kortárs- és a népzene inspirációjának különös elegye, az improvizáció lehetőségének folytonos jelenlétével”

Jegyek 1500 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
7Kép
2018 augusztus 24 péntek