Program

Oláh Krisztián European Quartet feat. Alex Hitchcock (HU/IT/UK)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Alex Hitchcock - szaxofon
  • Oláh Krisztián - zongora
  • Michelangelo Scandroglio - nagybőgő
  • Szabó Ferenc Dániel - dob

A Quartet sorsszerű véletlenek sorozatából született. 2022 decemberében Alex Hitchcock vendégeskedett Oláh Krisztián saját formációjában, és bár egy nagy járatkésés, illetve a karácsonyi forgalom a próbákat is jócskán megrövidítette, a két zenész az első pillanattól kezdve megtalálta az összhangot. Michelangelo Scandroglióval Krisztián egy spanyol jazzfesztiválon találkozott két évvel ezelőtt, és azóta is kapcsolatban maradtak az olasz nagybőgőssel, aki több ízben is fellépett Budapesten vezető európai zenekarokkal, többek között a BMC-ben is. Hamar összeértek a szálak, avagy kiderült, hogy „mindenki ismer mindenkit”, így tavaly tavasszal Krisztián, Alex és Michelangelo már együtt lépett fel Firenzében, a Pinocchio jazz clubban. Ott született meg az ötlet, hogy a magyar közönségnek is bemutassák a formációt; Krisztián hazánk egyik legkiválóbb dobosát, a legkülönbözőbb műfajokban is jártas Szabó Dániel Ferencet kérte fel, hogy csatlakozzon hozzájuk.

A Quartet tagjai valamennyien zeneszerzői és zenekarvezetői feladatokat is ellátnak, így a repertoárjukon szinte kizárólag saját szerzemények szerepelnek. Darabjaikból nemcsak egyéni stílusok, ízlésvilágok és hatások rajzolódnak ki, hanem egyfajta összeurópai korszellem is, amelyet négy azonos generációba tartozó fiatal művész tud teremteni 2024-ben.

A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg. További részletek és programok: https://felhangolva.hu/

Jegyek 3200 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
4Kép
2024 február 10 szombat