Program

Oláh Krisztián Quartet

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Oláh Krisztián - zongora
  • Oláh Kálmán Jr - szopránszaxofon
  • Orbán György - nagybőgő
  • Serei Dániel - dob

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek. Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

A jazz világában rangos elismeréseket szerző Oláh Krisztián zongorista-zeneszerző szerzeményeinek fő alkotóelemei a klasszikus zenei elemek és kompozíciós technikák, valamint a kortárs jazz improvizatív sodrása és absztrakt ritmikája. A jazz és a klasszikus zene szintézisét igyekszik létrehozni, dinamikus kortárszenei világ megteremtésének igényével. Bár a zenekar programja Krisztián kompozícióira épül, a tagok, ifj. Oláh Kálmán, Orbán György és Serei Dániel, mind nagyszerű improvizatőrök is, így a produkció szerves részét képezi a spontán és kollektív improvizáció, amely magában hordozza napjaink szellemiségét és zenei eszköztárát, friss és komplex hangzásvilágot formálva.

Oláh Krisztián mindössze húszévesen lett a 2015-ös Montreux-i Jazzfesztivál 3. helyezettje, ezt követően egy kéthetes akadémiai program keretén belül olyan nevekkel koncertezett együtt, mint Al Jarreau, Kurt Rosenwinkel, Nils Petter Molvær vagy Joe Sanders. A következő években elnyerte a Junior Prima, Creative Art, Orszáczky-, és Gramofon-díjat, 2018 decemberében pedig – első magyar zenészként – meghívást kapott az amerikai Thelonious Monk Institute nemzetközi jazzversenyére, ahol a világ 14 legjobb jazz-zongoristája között mérette meg magát. Quartetté bővült saját formációja 2020 februárjában jelentette meg első, kizárólag saját kompozíciókat tartalmazó albumát, At the back of my mind címmel. Az album bemutatója nagy sikert aratott többek között Prágában, Krakkóban, és a Művészetek Palotájában is, a fantasztikus Rick Margitza vendégszereplésével.  A Parallel Reflections szvitet pedig, amely a jazzfelállást vonószenekarral ötvözi, a Zeneakadémián mutatták be 2020 októberében. 2022 márciusában a zenekar második albuma is megjelent, ezen Lukács Miklós cimbalomművész működik közre vendégként (Crescendo).

 

Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
3Kép
2022 augusztus 31 szerda