Program

Oláh Szabolcs Quintet

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Oláh Szabolcs - gitár
  • Ávéd János - szaxofon
  • Cseke Gábor - zongora
  • Bögöthy Ádám - nagybőgő
  • Csízi László - dob

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek.
Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

Oláh Szabolcs gyönyörű, lélekteli meséket sző a zene nyelvén, egyedi, műfaji határokat átlépő zenei világát derű és filozófiai mélység hatja át. Legfőbb inspirációja a különböző szellemi hagyományok tanulmányozásából fakad, zenéjében ezekre reflektál, valamint saját tapasztalatait dolgozza fel.

2012-ben alapított kvintettje eddig négy albumot jelentetett meg (Connection 2013, Gleam 2015, Álomösvény 2016, Crystal Brook 2019), valamennyit bemutatták az Opus Jazz Club színpadán is. A zenekar jelenlegi felállása a Crystal Brook című albumon hallható először, amelyet a JazzMa.hu szavazói az év albumának és az év zenekarának választottak, és olyan neves szaklapok méltatták, mint a német Jazz Podium és a UK Vibe.

A zenekarvezető a bő tíz éves alkotói periódus alatt újszerű hangzásvilágot alakított ki, újraértelmezve és kibővítve a jazz harmóniavilágát más stílusokban használt fordulatokkal, hatásokkal: biztos arányérzékkel alkalmaz elemeket a romantikus és a korai XX. századi klasszikus zene, vagy éppen a 2000-es évek rockzenei világából. Mindezt olyan dallamok hátteréül rendezi, amelyek egyszerre természetesek és átgondoltak, így könnyen megragadják a közönséget. Ezen a koncerten összefoglaló válogatást hallhatunk Oláh Szabolcs eddigi munkásságából.

 

Jegyek 3200 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2023 november 24 péntek