Program

Orchestra Nazionale della Luna (BE/FI/FR)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Manuel Hermia - szaxofon, fuvola, bansuri
  • Kari Ikonen - zongora, moog
  • Sébastien Boisseau - nagybőgő
  • Teun Verbruggen - dob

A moogon és zongorán játszó finn Kari Ikonen és Manuel Hermia belga fafúvós által alapított Orchestra Nazionale della Luna igazi modern jazz kvartett, amely a jazz hagyományában gyökerezik ugyan, de egyformán nyitott korunkra, és a nagyilág bármely aspektusára. Úgy a moog, mint a Hermia által gyakran használt indiai fuvola, a bansuri számos lehetőséget kínál arra, hogy egy klasszikus kvartett hangzását egyfelől az indiai és arab zene, másfelől az elektronikus effektek bevonásával jócskán kiszélesítse. A zongora és szaxofon kettőséhez a Sébastien Boisseau francia bőgős és Teun Verbruggen belga dobos közti folytonosan változó, intenzív és rendkívül komplex összjáték szolgáltatja az alapokat, nem egyszer kimondottan meglepő ritmikai és melodikus párbajra szólítva fel őket.

Modernizmussal átitatott swing, gyanúsan felsejlő spiriuális mélységek a zenében, ugyanakkor egy folyton jelenlévő, Fellini világát idéző humor azok a fő elemek, melyekből az Orchestra Nazionale della Luna egyedülálló zenei meteoritját alkotó kőzetek kikristályodtak. 

A kvartett a BMC stúdiójában a koncert előtti napokban veszi fel következő albumának anyagát. A lemez várhatóan a jövő év elején jelenik meg a BMC Records gondozásában.

manuel-hermia.com 
kariikonen.com 
sebastienboisseau.com 
teunverbruggen.com 

Galéria
3Kép
2019 június 20 csütörtök