Program

EurOpus | Orchestra Nazionale della Luna (BE/FI/FR)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Manuel Hermia - szaxofon, fuvola, bansuri
  • Kari Ikonen - zongora, moog
  • Sébastien Boisseau - nagybőgő
  • Teun Verbruggen - dob

A Moogon és zongorán játszó finn Kari Ikonen és Manuel Hermia belga fafúvós által alapított Orchestra Nazionale della Luna igazi modern jazz kvartett, amely a jazz hagyományában gyökerezik ugyan, de egyformán nyitott korunkra, és a nagyilág bármely aspektusára. Úgy a moog, mint a Hermia által gyakran használt indiai fuvola, a bansuri számos lehetőséget kínál arra, hogy egy klasszikus kvartett hangzását egyfelől az indiai és arab zene, másfelől az elektronikus effektek bevonásával jócskán kiszélesítse. A zongora és szaxofon kettőséhez a Sébastien Boisseau francia bőgős és Teun Verbruggen belga dobos közti folytonosan változó, intenzív és rendkívül komplex összjáték szolgáltatja az alapokat, nem egyszer kimondottan meglepő ritmikai és melodikus párbajra szólítva fel őket.

Modernizmussal átitatott swing, fel-felsejlő spirituális mélységek a zenében, ugyanakkor egy folyton jelenlévő, Fellini világát idéző humor azok a fő elemek, melyekből az Orchestra Nazionale della Luna egyedülálló zenei meteoritját alkotó kőzetek kikristályosodtak. 

A kvartett a BMC stúdiójában a koncert előtti napokban veszi fel következő albumának anyagát. A lemez várhatóan a jövő év elején jelenik meg a BMC Records gondozásában.

manuel-hermia.com 
kariikonen.com 
sebastienboisseau.com 
teunverbruggen.com 

Jegyek 1800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon,
valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
3Kép
2019 június 20 csütörtök