Program

Ota Maki (szoprán) és Yamada Gaku (gitár) koncertje

18:00
Könyvtár

Ota Maki szopránénekes és Yamada Gaku gitárművész duójának székhelye Tokió. Műsoruk gerincét a kortárs zene alkotja, olyan ikonikus japán zeneszerzőkkel dolgoztak együtt, mint Takemitsu Toru vagy Hosokawa Toshio. Repertoárjuk egyik gyöngyszeme az olasz származású Giacinto Scelsi egy darabja, amely egy japán szopránénekessel való együttműködésének gyümölcse. Az ének és a gitár párosának puritán zenei világát e két művész ezernyi színnel gazdagítja fellépéseik során. Koncertjük remek alkalom arra, hogy a hallgatóság számára bemutassák a japán zene páratlan sokszínűségét.

Ota Maki japán szopránénekesnő szakterülete a kísérleti és avantgárd kortárs énekművészet. A japán kormány egyik művészeti kutatóprogramjának keretén belül jutott el Rómába, hogy ott Hirayama Michiko szárnyai alatt kutassa Scelsi vokális műveit. Olyan neves fesztiválokon szerepelt már, mint az olaszországi Il 50° Festival di Nuova Consonanza, a japán Takefu Nemzetközi Zenei Fesztivál, illetve a Suntory Alapítvány a Művészetekért Nyári Fesztiválja

Yamada Gaku középiskolás korában kezdett gitározni Jimi Hendrix hatására, majd később kortárs zenére szakosodott. Japán, illetve külföldi zeneszerzőkkel való együttműködései során számos szóló- és kamaradarab, valamint koncertmű premierjében is részt vett. Az akusztikus és elektromos gitáron kívül több hangszernek – pl. barokk gitár, lant – is mestere, kiterjedt repertoárral rendelkezik a különböző korok zenéjéből.


A belépés díjtalan!

Regisztráció: www.japanalapitvany.hu

2017 november 27 hétfő