Program

Polska Jazz | Błoto (PL)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Wuja HZG - basszusgitár, ütőhangszerek
  • Latarnik - zongora, szintetizátorok, ütőhangszerek
  • OlafSaxx - tenor-, szoprán- és baritonszaxofon; ütőhangszerek
  • Cancer G - dob

Galériajegyek a helyszínen még kaphatók! Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

Brutális hiphop groove-ok, laza utalások a ’90-es évek hangzásvilágára – megalkuvást nem ismerő zene, aminek ereje a dobban és basszusban rejlik. Bizonyos értelemben radikális művészet a Błoto zenekaré, ami megörökíti jelenkorunk hangulatát is: a klímaválságot, a társadalmi megosztottságot, a jogállamiság felbomlását. Azt, ahogyan a lábunk alatt erodál a talaj.  

A Błoto zenekar természetes módon, szinte véletlenül jött létre, mint egy tócsa egy esős nap után, ahogy erre nevükkel ('sár, mocsár') is utalnak. A wrocławi székhelyű EABS sextet néhány tagja 2018-ban, egy turné során kitalálta, hogy két koncert között beugrik egy közeli stúdióba, spontán felvenni „valami újat”. A stúdió aznap nem volt szabad, de a közös alkotásvágy lángja nem aludt el, ezért egyik zenészbarátjuk stúdiójába kéredzkedtek be, ahol még aznap megszülettek a Błoto zenekar első dallamai.

Az improvizációban jeleskedő formáció debütáló albumának (Erozje) sikere – és a pandémia első hullámának lecsengése – után, még 2020-ban új lemezzel jelentkeztek Kwiatostan címmel, mely az Astigmatic Records gondozásában látott napvilágot. Mivel a jelenkori valóság túl sok inspirációval szolgált számukra, ők pedig az alkotáson keresztül tudják a legjobban kicsatornázni magukból ezzel kapcsolatos érzéseiket, 2021-ben újabb lemezt adtak ki Kwasy | Zasady (’Savak és bázisok’) címmel. A zenekar tagjai mindig is kedvelték a természeti metaforákat, de ahogy eddig, úgy a Kwasy | Zasady esetében is kerülik a szavak jelentésének illusztrálását. A zene improvizatív ütemei a személyközi kapcsolatok milyenségére utalnak jelen világunkban, ezért robbanékonyak, gyakran maróak és extrémek, amit a kompozíciók formai keretei ellensúlyoznak. 

facebook.com/blotoquartet/
instagram.com/bloto_quartet/
bloto.bandcamp.com/

Jegyek 1800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2021 szeptember 29 szerda