Program

Quasars Ensemble: Jubilee

19:00
Koncertterem
Műsor:

Juraj Pospíšil: Noneto no. 1. „Emlék és intelem”, op. 11 (1960)
Camille Saint-Saëns: Az állatok farsangja (1886)
Oto Ferenczy: Concertino per 10 stromenti (1948/1974)

Közreműködik:
  • Quasars Ensemble
  • Vezényel és zongorán közreműködik: Ivan Buffa
  • Diana Buffa – zongora
  • Schlanger Tamás – ütőhangszerek

A program jubiláló szlovák szerzők két zenekari művére reflektál egy francia klasszikus tükrében. Megemlékezik Oto Ferenczy születésének századik évfordulójáról, és Juraj Pospíšil meg nem élt nyolcvanadik születésnapjáról.

A szlovák Quasars Ensemble 2008. évi megalakulása óta a maga műfajában egyedülálló. A kortárs komolyzene mellett ugyanolyan mértékben foglalkozik a régi korok zenéjével, műsorainak merészen építkező dramaturgiai koncepciójával pedig nemzetközi elismertséget vív ki magának.

Az együttes koncertjein napjaink élvonalbeli zeneszerzőinek (Bent Sørensen, Michael Jarrell, Kaija Saariaho, Toshio Hosokawa, Tristan Murail) munkáit mutatja be, a komponisták személyes részvételével. Számos jelentős előadóművésszel dolgoztak már együtt (Ilja Gringolts, Dalibor Karvay, Tosiya Suzuki, Camilla Hoitenga), s a kortárs komolyzene legtekintélyesebb pódiumain mutatkoztak be: a darmstadti nyári kurzusokon, a Varsói Ősz, Prágai Tavasz, Pozsonyi Zenei Ünnepségek, Melos-Étos nevű fesztiválokon és másutt. 2013-ban az Ensemble zenei kategóriában Kristályszárnyak-díjat nyert el. Már 13 albumot rögzítettetek több neves kiadónál.

Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen,
a jegy.hu oldalon,
valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Galéria
2Kép
2021 szeptember 28 kedd