Program

Rafael Mário Trio: Out of Zone – lemezbemutató koncert

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Rafael Mário - zongora
  • Bartók Vince - basszusgitár
  • Hidász Tamás - dob

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek. Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

A Junior Prima-díjas Rafael Mário a magyar jazz fiatal generációjának kimagasló tehetségű zongoristája. Triójának zenéje átlépi a stíluskategóriákat, szerzeményeikben a lírikus dallamok mellett a kollektív improvizációnak is komoly szerep jut. Legújabb, Out Of Zone című albumukat a mai hangzású zenék inspirálták, hiszen Rafael Mário rég dédelgetett vágya, hogy zenéjük szélesebb közönség elé is eljusson.

Rafael Mário a Liszt Ferenc Zeneművészeti egyetemen diplomázott, majd Torontóba költözött, ahol stúdiózenészként dolgozott. Több előadó session zongoristája, és számos dalt szerzett hazai és külföldi művészek albumaira. Saját trióját 2014-ben alapította,  szerzeményeik között groove-os lüktetésű kompozíció éppúgy megtalálható, mint magyar és roma népzenei elemekből táplálkozó alkotás. Két zenésztársa szintén jazz-zenészként végzett, azonban a jazz mint fő vonal mellett állandó inspirációs forrásként tekintenek a kortárs könnyűzenei áramlatokra, ami esetükben többek között az elektronikus effektek bátor és széleskörű alkalmazásában érhető tetten – új lemezük, az Out Of Zone is ezt kínálja a hallgatóságnak.

„A lemezen az összes olyan zenei stílus megjelenik, amit szeretek. Fellelhető rajta egészen egyszerű popzenei dal, de olykor hip-hop zenei alapokra írt kompozíció is. Az Out Of Zone cím ötlete onnan ered, hogy ezen a lemezen tényleg kiléptem a megszokott komfortzónámból, és alkottam valami újat a korábbi lemezeinkhez képest" – mondta el Rafael Mário.

 

A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg. További részletek és programok: https://felhangolva.hu/

Jegyek 2800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2024 június 26 szerda