Program

Sebestyén Patrik Sextet

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Sebestyén Patrik - trombita, szárnykürt
  • ifj. Oláh Kálmán - szoprán- és altszaxofon
  • Farkas Zsolt - zongora
  • Stummer Márton - gitár
  • Miskolczi Márk - nagybőgő
  • Richter Ambrus - dob

Galériajegyek kedvezményes áron a helyszínen kaphatók a koncertre abban az esetben is, ha online elővételben már elfogytak a jegyek. Italkínálatunk az alsó szint bárpultjánál érhető el a galérián helyet foglaló vendégeink részére.

Sebestyén Patrik klasszikus zenészként kezdte trombitaművész pályafutását különböző szimfonikus zenekarok tagjaként, és csak huszonévesen fordult a jazz felé. Egyre jelentősebbé váló jazz-zenei pályafutását igazolja, hogy 2019-ben elnyerte az Év Fiatal Jazz Zenésze Díjat, 2022-ben pedig a Lakatos Ablakos Dezső Előadóművészeti Ösztöndíjat. Sextetjének tagjai a magyar jazz-színtér legfiatalabb és legfoglalkoztatottabb kiválóságai, akik külön-külön is számos versenyeredménnyel büszkélkedhetnek. A zenekar 2021-ben jelentette meg debütáló lemezét Colors of Fortune címmel, amelyen saját és a zenekari tagok által jegyzett, az amerikai jazz ’50-es, ’60-as évekbeli, klasszikus periódusából inspirálódott szerzemények mellett két sztenderd hallható. Újabb lemezük megjelenése júniusban várható, Wandering in Memory Palace címmel, amelyen klasszikus zenével vegyített, mainstream ihletettségű szerzemények és Patrik legújabb zenei kísérletei is helyet kaptak. Valamennyi szám meghatározó emlékekhez fűződik, így a hallgató hirtelen a memória kóborlásra, elmélkedésre hívó csodapalotájában találja magát. A sextet főként az új lemez anyagából válogat erre a koncertre, de játszanak számokat az előző albumról is.

 

A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg.

Jegyek 2800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2023 július 12 szerda