Program

Stankiewicz – Fekete-Kovács Quintet: Letters from Chopin to Bartók (PL/HU)

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Fekete-Kovács Kornél - trombita
  • Kuba Stankiewicz – zongora
  • Bacsó Kristóf - szaxofon
  • Barcza Horváth József - nagybőgő
  • Csízi László - dob

A kulturális kapcsolatokban különösen bővelkedő hagyományos lengyel-magyar barátság legújabb gyümölcse egy olyan jazzprojekt, melyben Chopin és Bartók adják a kiindulópontot: a koncerten átdolgozásokkal és improvizációkkal évszázadokon átívelő gondolati hidat vernek köztük a két ország neves jazzmuzsikusai, akik mindkét klasszikusra inspirációként és példaképként tekintenek.

Az Amerikában tanult és ott tartós sikereket is elért híres zongorista, Kuba Stankiewicz Namysłowskitól Anna-Maria Jopekig a lengyel jazz legjobbjaival játszott. A dallamos, sőt romantikus zenékhez vonzódik, Los Angelesben felvett Victor Young-lemezén Peter Erskine működik közre, és Chopin dalciklust is készített Inga Lendowskával. Fekete-Kovács Kornéllal közös első lemeze hat éve jelent meg, és bekapcsolódott a MAO Art of Virus című hatalmas nemzetközi projektjébe is, amivel itthon is koncerteztek tavalyelőtt. Együttműködésüket ezúttal is a Felczak Alapítvány támogatja.

A MAO zenekarvezetője és a lengyel zongorista együttese ugyan támaszkodik korábbi Chopin- és Bartók-átdolgozásaikra, de teljesen új műsort hallunk. A Chopin-dalok (Op. 47) ezúttal instrumentális formában szólalnak meg, Bartóknak pedig mind a Mikrokozmosz című sorozatából, mind a hegedűduóiból interpretál témákat a kvintett. A harmadik hangszerelő Bacsó Kristóf szaxofonos lesz, a MAO szólamvezetője és egyik fő hangszerelője. A kvintett a big band ritmusszekciójával, a dinamikus Csízi László dobossal és a nagytudású bőgőssel, Barcza-Horváth Józseffel válik teljessé.

 

Jegyek 4900 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

2024 augusztus 30 péntek