Program

Tálas Áron Trió

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Tálas Áron - zongora
  • Tóth István - nagybőgő
  • Czibere József - ütőhangszerek

Tálas Áron, a fiatal magyar zenészgeneráció európai mércével mérve is kiemelkedő zongoristája azon kevés kivételek egyike, akik mélyen a tradíciókban gyökerező zenét írnak és játszanak, kvalitásaiknak köszönhetően mégis helyet kapnak a BMC Records elsősorban modern produkciókat felvonultató katalógusában. Tálasnak az elmúlt évben már a második triólemeze jelent meg a kiadónál, amelyen groove-os, melódiákkal és érzelmekkel teli számok képviselik a hagyományos jazz-zongoratriók világának színe-javát.

A New Questions, Old Answers cím nyíltan jelzi, hogy Tálas ezúttal sem szakít az elődökkel. Brian Blade, Roy Hargrove, Joshua Redman, Brad Mehldau, a Red Hot Chilli Peppers, Erik Satie, kárpát-medencei dallamok – ez a felsorolás csak a felszíne annak a feneketlen kútnak, amelyből a zongorista-zeneszerző inspirációt merít. A lemezen azonban nem az említett művészek hangját halljuk, hanem Tálas Áront, az ő hamisítatlan derűjét, csibészes humorát és optimizmusát, ami még a melankólián is átsugárzik. Sőt, három hasonló kvalitású zenész és jó barát együttrezgésének is fültanúi lehetünk.

Ezen a koncerten a trió – Czibere József vendégszereplésével – Red Garland és Erroll Garner klasszikusait is megidézi.

A koncert a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhatott meg. További részletek és programok: https://felhangolva.hu/

Jegyek 2800 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
2Kép
2024 február 24 szombat