Program

Tóth-Eichinger Quartet

20:00
Opus Jazz Club
Közreműködik:
  • Tóth Sándor - szaxofon
  • Eichinger Tibor - gitár
  • Herr Attila - basszusgitár
  • Gavallér Csaba - dob

Tóth Sándor szaxofonos 1996-ban diplomázott a Zeneakadémia jazz tanszakán. Három évig volt a Pege Aladár kvartett tagja, majd 2000-ben Sárik Péterrel létrehozták a Jazzpression zenekart. A csapatnak három lemeze jelent meg, s 2004-ben Az év jazz együttese kategóriában elnyerte az eMeRTon-díjat is. A szaxofonos 2010-ben önálló albumot adott ki Playing my Own Stuff címmel, Nagy János zongorista, Eichinger Tibor gitáros, Szappanos György basszugitáros és Mogyoró Kornél ütőhangszeres közreműködésével. Ezután évekig külföldön zenélt, s a világ szinte minden táján megfordult. Idén februártól játszik ismét idehaza, session zenészként olyanokkal működik együtt, mint az Ivan and the Parazol, Ripoff Raskolnikov, Braindogs, Little G, Török Ádám, vagy a Quimby. 

Immár 27 éve, hogy Tóth Sándor együtt játszik Eichinger Tibor gitárossal különböző formációkban, egymás zenekaraiban, vagy éppen egymás lemezein, így szinte magától értetődő volt, hogy a szaxofonos hazatértét követően hamarosan új zenekart alapítottak. „Ebben a csapatban picit megállítottuk az időt. Feltérképeztük az együtt töltött éveket és elővettünk jó néhány olyan saját számot, melyeket mind mi, mind a közönség szívesen hallgatott. Az előadásmód más, hiszen mindketten változtunk, fejlődtünk az évek folyamán. A dalok közötti rövid történetek betekintést engednek életünkbe a 80-as, 90-es és a 2000-es évekből. A zenekar másik két tagja, Gavallér Csaba dobos és Herr Attila basszusgitáros, szintén régi barátok, akik szívesen játsszák ezeket számokat. Ez a formáció nem csak a zenéről szól, hanem a barátságról, a sorsról, az időről, egyszóval magáról az életről” - mondta Tóth Sándor az új kvartettről.

Jegyek 1500 forintos áron kaphatók a helyszínen,
az InterTicket országos Jegypont hálózatában, valamint a jegy.hu oldalon.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba
váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.

Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.

Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

℗ BMC

Galéria
3Kép
2018 október 11 csütörtök